Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Δεν θα αγοράσετε «ποτέ ξανά» Μανταρίνια. Φυτέψτε τα σε μια γλάστρα και θα έχετε πάντα εκατοντάδες από αυτά!!
Το εκπληκτικό άρωμα και η ειδική εξαίσια γεύση του μανταρινιού το κάνουν ένα από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα εσπεριδοειδή.Παρά την απίστευτα νόστιμη γεύση του, το μανταρίνι προσφέρει ταυτόχρονα διάφορα οφέλη για την υγεία. Αυτά τα φθινοπωρινά φρούτα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, την καταπολέμηση φλεγμονών, προάγουν την ομαλή λειτουργία των πνευμόνων, και πολλά άλλα.
Ωστόσο, δεν έχουν πολλοί την επίγνωση του γεγονότος ότι αυτά τα φρούτα μπορούν να καλλιεργηθούν στο σπίτι, σε γλάστρες ή στον κήπο. Παρακάτω σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς να καλλιεργήσετε την δική σας μανταρινιά στο σπίτι:


Προετοιμασία:
Θα χρειαστείτε μια μεσαίου μεγέθους γλάστρα με τρύπες στο κάτω μέρος για την αποστράγγιση. Βάλτε μικρές πέτρες στο κάτω μέρος της, και χρησιμοποιήστε οργανικό χώμα για καλύτερη αποστράγγιση. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε λίγη άμμο για καλύτερο εξαερισμό.
Στη συνέχεια, φυτέψτε τους σπόρους μανταρινιού, καλύψτε τους καλά, αλλά μην τα πιέσετε στο χώμα.


Τοποθετήστε την γλάστρα σε κάποιο ηλιόλουστο μέρος.
Φροντίδα:
Θα πρέπει κατά καιρούς να προσθέτετε λίπασμα με μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σίδηρο.
Όταν το έδαφος είναι ξηρό μπορείτε να το ποτίσετε. Μην ξεχάσετε να κόψετε τα μαραμένα και σπασμένα κλαδιά.
Όταν συγκεντρωθούν τα φρούτα σας, θα πρέπει να είστε ευγενικοί και προσεκτικοί, ώστε να μην προκαλέσετε οποιαδήποτε ζημιά.
Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τα δικά σας, χωρίς φυτοφάρμακα μανταρίνια, και αποφύγετε τα ψεκασμένα της αγορά, τα οποία είναι πλούσια σε χημικές ουσίες που βλάπτουν σοβαρά την υγεία!

Πηγη: mikroskopio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: