Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Διανομή Ελληνικής Γης για μετανάστες 100 στρεμμάτων στον κάθε έναν δωρεάν και 100% επίδομα ενοικίου

Σε μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο θέλει να προχωρήσει το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής σε συνεργασία με τα υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.



Ο Γιάννης Μουζάλας έθεσε θέμα ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αυστηρά κριτήρια που θα καθιστούν εύκολη την αφομοίωση μεγάλου αριθμού μεταναστών χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί οικονομική δυσφορία για αυτούς.
Μέσα από το πρόγραμμά που προωθεί η κυβέρνηση και θέλει να ολοκληρώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2018, έχει σκοπό να παραχωρήσει δωρεάν 200.000 στρέμματα στην περιοχή της Μακεδονίας σε 2000 μετανάστες με μία σειρά από προνόμια ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία.
Tα προνόμια που σκέφτεται να παραχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι:
1) Αφορολόγητο μέχρι και 25.000 ευρώ εισόδημα για όλους του μετανάστες που δεχθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγροτικής παραγωγής
2) Άτοκα δάνεια για την αγορά μηχανημάτων εώς και 300.000 ευρώ για τον κάθε έναν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
3) Επίδομα ενοικίου εώς και 100% με κριτήρια εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης.
4) Άδεια για λαϊκές αγορές..
5) Απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές για 2 χρόνια.
Στο πρόγραμμα θα έχουν δικαίωμα ένταξης μόνο μετανάστες που είναι δηλωμένοι ώς προστάτες οικογένειας και μόνο όσοι δήλωσαν ως χώρες προέλευσης την Συρίας, Το Μαρόκο, Το Ιράν, Το πακιστάν και την Αίγυπτο.
Ωστόσο αντιπροσωπεία από μέλη ΜΚΟ και μεταναστών δεν συμφωνεί στην εκκίνηση ενός τόσο προκλητικού και ρατσιστικού προγράμματος για την ελληνική κοινωνία. Μάλιστα δηλώνουν άκρως αντίθετοι σε κάτι τέτοιο λέγοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να του δίνει χρήματα και όχι να του επιβάλει έμμεσα να γίνουν αγρότες.
Το προκλητικότερα σημείο μάλιστα μέσα στο πρόγραμμα είναι ότι ο κάθε ένας που θα συμμετάσχει στο εν λόγο πρόγραμμα θα έχει δικαιώματα ιδιοκτησίας στην γη που θα του παραχωρηθεί αρκεί να υπάρχουν 10 παραγωγικά έτη.
Πηγη: hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: