Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η γερμανική Κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να προμηθευτούν τρόφιμα και νερό!


Η Γερμανική Κυβέρνηση θα ζητήσει από τους πολίτες να έχουν σταθερά αποθέματα σε τρόφιμα και νερό για 10 μέρες για το ενδεχόμενο... χτυπημάτων Ισλαμιστικής τρομοκρατίας.


Γράφει σχετικά το "Reuters":

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καλέσει τους πολίτες της χώρας να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού, για την περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια επίθεση ή μια καταστροφή, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (Κυριακάτικο Φύλλο).

Η Γερμανία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις δύο επιθέσεις ισλαμιστών και το μακελειό που προκάλεσε ένας ψυχικά ασταθής έφηβος τον περασμένο μήνα. Το Βερολίνο ανακοίνωσε πρόσφατα μέτρα στο πλαίσιο των οποίων θα αυξηθούν οι δαπάνες για την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και θα δημιουργηθεί μια ειδική μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο."Ο πληθυσμός θα είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώσει προμήθειες φαγητού για δέκα ημέρες" γράφει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι αυτό προβλέπεται στην "Αντίληψη για την Πολιτική Προστασία", ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών.


Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μια κοινοβουλευτική επιτροπή ήταν εκείνη που ζήτησε να καταρτιστεί η στρατηγική της πολιτικής άμυνας, το 2012.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το σχέδιο θα συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης.


Η εφημερίδα αναφέρει ότι με βάση το σχέδιο οι κάτοικοι θα πρέπει να αποθηκεύουν πόσιμο νερό για πέντε ημέρες.


Στην έκθεση, έκτασης 69 σελίδων, σημειώνεται ότι δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος. Ωστόσο, ζητείται προληπτικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν αναλόγως "για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά στο μέλλον", συνεχίζει το δημοσίευμα.

Αναφέρει, επίσης, την ανάγκη ενός αξιόπιστου συστήματος συναγερμού, την καλύτερη δομική προστασία των κτιρίων και μεγαλύτερη χωρητικότητα στο σύστημα υγείας.
Μια ακόμη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων από τους πολίτες, πρόσθεσε.
Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι η χώρα βρίσκεται στο "στόχαστρο της τρομοκρατίας" και ζήτησε σχέδια για το στρατό ώστε να εκπαιδεύεται πιο στενά με την αστυνομία στην προετοιμασία για πιθανές ένοπλες επιθέσεις μεγάλης κλίμακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: