Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Σχεδίαζε να αυτοκτονήσει ο Νορβηγός συλληφθείς για τη δολοφονία της 54χρονης

 


 Στο Ηράκλειο εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης ο 48χρονος Νορβηγός που αναζητούνταν για τη δολοφονία της 54χρονης μητέρας στα Μεσκλά Χανίων. Όπως όλα δείχνουν ο 48χρονος σχεδίαζε να δώσει τέλος στη ζωή του, ωστόσο οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που τον εντόπισαν τον πρόλαβαν πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.  
Περιπολικά της Άμεσης Δράσης εντόπισαν το αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο είχε διαφύγει ο 48χρονος, σε εκκλησάκι στα Λινοπεράματα. Μάλιστα, είχε συνδέσει την εξάτμιση του οχήματός του με ένα λάστιχο, χωρίς ωστόσο ο κινητήρας να έχει τεθεί σε λειτουργία.

Πληροφορίες του cretalive αναφέρουν ότι υπήρξε πληροφορία στις αρχές, για όχημα που μοιάζει με αυτό του καταζητούμενου Νορβηγού, με αποτέλεσμα οι αρχές να κινητοποιηθούν.

Ο 48χρονος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες βρέθηκε ξεπλωμένος στο κάθισμα του συνοδηγού και δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς που τον αιφνιδίασαν.

Μάλιστα όντας απόλυτα ήρεμος, κατέβηκε μόνος του από το αυτοκίνητο και παραδόθηκε.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αρχικά οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης του μίλησαν στα ελληνικά, ωστόσο ο Νορβηγός δεν έδειχνε να καταλαβαίνει τι του έλεγαν και στη συνέχεια του ζήτησαν στα αγγλικά να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του πράγμα το οποίο και έκανε.

Στο σημείο μετέβη και η Ασφάλεια.

Ο 48χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και στη συνέχεια αφού έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την ανθρωποκτονία της φίλης του θα γίνει η μεταγωγή του στα Χανιά ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να βρεθεί ενώπιον δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει για τη σύλληψη του 48χρονου:

"Συνελήφθη, σήμερα (19.01.2021) το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου, αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος ημεδαπής που διαπράχθηκε στα Χανιά.

Ειδικότερα, προχθές (17.01.2021) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά βρέθηκε ημεδαπή εντός οικίας, θανάσιμα τραυματισμένη.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι αλλοδαπός είχε διαπράξει την ανθρωποκτονία σε βάρος της ημεδαπής, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από την κ. Ανακρίτρια Χανίων.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, εντόπισαν τον εν λόγω αλλοδαπό σε περιοχή του Ηρακλείου και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αρμοδίως".

ΠΗΓΗ:CRETALIVE



Δεν υπάρχουν σχόλια: