Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Μαθητής ανακάλυψε σουτιέν ανίχνευσης καρκίνου του μαστού (video)

Ο λόγος για τον Julian Rios Cant, έναν μαθητή από το Μεξικό, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα, ύστερα από την περιπέτεια της υγείας της μητέρας του με τη νόσο.



Ο καρκίνος του μαστού, εάν διαγνωστεί νωρίς, έχει ποσοστό ίασης που φτάνει σχεδόν το 100%. Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες εξακολουθούν να ξεχνούν να κάνουν τις απαραίτητες μηνιαίες εξετάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Η λύση του Cantu περιλαμβάνει την προσθήκη τεχνολογίας σε ένα εσώρουχο που οι περισσότερες γυναίκες φορούν ούτως ή άλλως, ένα σουτιέν. Το σουτιέν με το όνομα EVA, χρησιμοποιεί περίπου 200 βιοαισθητήρες που χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους και αναζητούν για αλλαγές θερμοκρασίας, μεγέθους και βάρους.

Η χαρτογράφηση και ο εντοπισμός των αλλαγών σύμφωνα με το pagenews, στο μέγεθος και το βάρος είναι ο στόχος των περισσότερων αυτο-εξετάσεων του μαστού.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Cantu, είναι για να αναλύει περιοχές υπερβολικής αγγειοποίησης αναζητώντας την αυξημένη ροή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η ροή αίματος θα μπορούσε να τροφοδοτεί έναν όγκο, σύμφωνα με τον ερευνητή.

Ο σχεδιασμός του Cantu του απέφερε ένα εντυπωσιακό βραβείο αξίας 20.000 δολαρίων στον παγκόσμιο διαγωνισμό Student Entrepreneur Awards (GSEA).





Πηγη: papadakisnews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: