Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Τι ξοδεύουν οι 300.000 τουρίστες που βρίσκονται σήμερα στην Κρήτη

Περίπου 300.000 τουρίστες κάνουν αυτές τις ημέρες διακοπές στην Κρήτη αλλά πάρα πολλοί από αυτούς δεν ξοδεύουν περισσότερα από 100-200 ευρώ την εβδομάδα, εκτός ξενοδοχείων, για να πιουν καφέ ή ποτό, να αγοράσουν κάποιο σουβενίρ, να φάνε σ’ ένα εστιατόριο.


Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Αννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr, ακόμη και στις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού, όπως είναι η Χερσόνησος, οι καταστηματάρχες λένε ότι ο κόσμος δεν καταναλώνει και προσέχει πολύ πού ξοδεύει τα χρήματά του.
Αρκετοί μάλιστα διαπιστώνουν ότι η αγοραστική διάθεση των ξένων επισκεπτών είναι ακόμη χειρότερη και από την περυσινή χρονιά που ήταν επίσης περιορισμένη.
«Αυτοί είναι οι πελάτες που έχουμε και θέλει πολλή δουλειά αν θέλουμε να αλλάξουμε κατηγορία», σχολίασε  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης.
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι περισσότεροι έκλεισαν με προκρατήσεις εκπτωτικά πακέτα γιατί δεν μπορούσαν να πάνε στην Τουρκία και έρχονται με εκπτώσεις της τάξης του 25%-30%. Οσον αφορά στα χρήματα που διαθέτουν στην τοπική αγορά είναι λίγα και ξοδεύονται με προσοχή.

«Δικαίως διαμαρτύρονται όλοι οι καταστηματάρχες, γιατί κόσμος υπάρχει βέβαια αλλά δεν ξοδεύει»τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου Λευτέρης Τρευλάκης.
Οπως ανέφερε, αγοράζουν φτηνά σουβενίρ, κάτω των 10 ευρώ, αρκετοί κάνουν παζάρια και παραγγέλνουν στα εστιατόρια 1 κύριο πιάτο για δύο άτομα και μία σαλάτα. «Πάρα πολλοί ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αυτός είναι ο τουρισμός μας» είπε σημειώνοντας, επίσης, ότι πολλοί από εκείνους που έρχονται με πακέτα all inclusive δεν δαπανούν περισότερα από 100-150 ευρώ, εκτός ξενοδοχείων, όσο διαρκούν οι διακοπές τους.
Εστιατόρια και ενοικιαζόμενα στις Γούβες έχει ο Γιάννης Παπαδάκης, ο οποίος σημείωσε: «Χωρίς υπερβολή οι περισσότεροι θέλουν να κάνουν διακοπές στην Κρήτη με ελάχιστα χρήματα. Ερχονται στο μαγαζί και δεν θέλουν να ξοδέψουν πάνω από 20 ευρώ τα δύο άτομα για φαγητό. Πολλοί δεν θέλουν ούτε νερό ούτε κουβέρ που κάνει 50 λεπτά για να μην τα πληρώσουν. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι καλύτεροι πελάτες είναι οι Ελληνες».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργο Πελεκανάκη, τώρα κάνουν στην Κρήτη διακοπές περίπου 300.000 τουρίστες ημερησίως και οι πληρότητες θα είναι πολύ υψηλές έως και τα μέσα Οκτωβρίου.
Ωστόσο, και οι ίδιος λέει ότι οι ξένοι επισκέπτες δεν ξοδεύουν. «Πιστεύω ότι έχουν τη δυνατότητα για κάτι περισσότερο, αλλά είναι επιλογή τους να προσέχουν τις καταναλώσεις τους. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να μετράμε κεφάλια αλλά έσοδα. Θα δούμε τι θα εισπράξουμε στο τέλος της σεζόν».
Πηγες: patris.gr - hania.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: