Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Αθωώνουν τον εαυτό τους για τα εθνικά εγκλήματα που διέπραξαν & σκοπεύουν να διαπράξουν: Περνούν διάταξη απαλλαγής!

Αθωώνει τον εαυτό της η κυβέρνηση για τα εθνικά εγκλήματα που διέπραξε εις βάρος της χώρας καθώς και γι αυτά που πρόκειται να διαπράξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προωθεί κατάργηση των ποινών για όσους έβλαψαν τη χώρα σε εθνική διαπραγμάτευση!
Συγκεκριμένα, μια διάταξη που τιμωρούσε με κάθειρξη πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τη χώρα σε διαπραγματεύσεις με ξένη κυβέρνηση, όπως στη Συμφωνία των Πρεσπών, καταργείται στον νέο Ποινικό Κώδικα.
Η διάταξη αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη»
Η διάταξη αυτή αφορά πρόσωπα που χειρίζονται υποθέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων και μπορεί να είναι από τον πρωθυπουργό της χώρας μέχρι τον τελευταίο δημόσιο υπάλληλο!
Αυτή λοιπόν την διάταξη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να την καταργήσει στον νέο ποινικό κώδικα.
Φυσικά η διάταξη δεν “φωτογραφίζει”μόνο την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τα ελληνοτουρκικά! Οπως έχει κατ’ επανάληψη αποκαλύψει το pronews.gr, επί τάπητος έχει τεθεί εφαρμογή “μοντέλο Πρεσπών” και στα ελληνοτουρκικά. Αυτό το έχουν ζητήσει και δημόσια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!
Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει με τεχνάσματα να θωρακιστεί πλήρως νομικά.
Οι υπόλοιπες διατάξεις που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις είναι :


-Η μετατροπή της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών (και μολότοφ) από κακούργημα με ποινή έως 20 χρόνια σε πλημμέλημα με ποινή τουλάχιστον 3 χρόνια.
-Η μείωση της ποινής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που από ποινή 10-20 χρόνια πέφτει στα 5-10 χρόνια.
Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
-Ο ορισμός του βιασμού συρρικνώνεται μόνο στην απειλή σωματικής βίας. Με τις προτεινόμενες διατάξεις μετατρέπεται σε πλημμέλημα το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας, αδίκημα για το οποίο ελέγχεται π.χ ο Παύλος Πολάκης στην υπόθεση με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ήδη, όμως, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για τελικά κείμενα αλλά για διαβούλευση και πως ετοιμάζει τη δίκη του πρόταση με τροποποιήσεις.
Πηγη: vimapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: