Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Το μπάχαλο αφήνει υπόνοιες για αλλοίωση αποτελεσμάτων

Ακόμα και υπόνοιες για αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων αφήνουν πλέον κάποιοι  υποψήφιοι (εκλεγμένοι και μη) εξαιτίας του απίστευτου μπάχαλου που έχει δημιουργηθεί με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τη συνεχιζόμενη… Οδύσσεια εκλογικών σάκων που δεν είχαν παραδοθεί ακόμα και χθες!


Τουλάχιστον 15 εκλογικοί σάκοι περιφερειακών και δημοτικών εκλογών δεν είχαν παραδοθεί μεσημβρινές ώρες της Τρίτης.
Τα όσα πρωτόγνωρα συμβαίνουν αναπόφευκτα τροφοδοτούν  ένα κλίμα δυσπιστίας και καχυποψίας. «Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί  ότι τόσες ημέρες οι εκλογικοί σάκοι δεν έχουν ανοίξει σε κάποιο σπίτι με σκοπό να «πειραχτούν» τα αποτελέσματα;» διαμαρτυρήθηκαν ορισμένοι  χθες στα δικαστήρια, οι οποίοι περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη.
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τέτοιες καταγγελίες, όμως το γενικότερο κλίμα είναι αναμφίβολα αρνητικό.
Το μπάχαλο αποδίδεται περισσότερο στην πλήρη αδυναμία δικαστικών αντιπροσώπων να διαχειριστούν την κατάσταση λόγω απειρίας, άγχους και φόρτου, από την άλλη βεβαίως δεν λείπουν και οι περιπτώσεις δικαστικών αντιπροσώπων που την… έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια, επιδεικνύοντας πρωτοφανή ανευθυνότητα και επιπολαιότητα.

Πήγε βόλτα αναψυχής στα Χανιά παρέα με τον εκλογικό σάκο:

Αξιομνημόνευτη είναι η περίπτωση δικαστικής αντιπροσώπου που αντί να παραδώσει τον εκλογικό σάκο ως είχε υποχρέωση, τον πήρε μαζί της… βόλτα αναψυχής  στα Χανιά. Έμειναν στήλη άλατος στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου όταν άκουσαν τη… «ζεν» απάντηση της δικαστικής αντιπροσώπου.
Άλλη δικαστική αντιπρόσωπος παράτησε τον εκλογικό σάκο στο Πολύκεντρο Ηρακλείου, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, και έφυγε ταξίδι στην Κύπρο. «Πού είστε;» την ρώτησαν τηλεφωνικά από το Πρωτοδικείο. «Στην Κύπρο» απάντησε με φυσικότητα. «Και πού είναι ο σάκος;» τη ρώτησαν εκ νέου. «Στο Πολύκεντρο. Πού να ξέρω ότι έπρεπε να τον παραδώσω στο Πρωτοδικείο» φέρεται να είπε μάλλον ενοχλημένη. Και να τρέχουν από το Πρωτοδικείο να βρουν τον επίμαχο σάκο πριν να είναι αργά.
Σε εκλογικό τμήμα στην ενδοχώρα του Ηρακλείου η δικαστική αντιπρόσωπος πήγε για ύπνο πριν τελειώσει την καταμέτρηση. Πήγε στο σπίτι της και άφησε ψηφοδέλτια και σάκο στο εκλογικό τμήμα. Το πρωί πήγε η καθαρίστρια να τακτοποιήσει τον χώρο και μάλλον τη …φώτισε ο Θεός και δεν τα έριξε όλα στα σκουπίδια. Αστυνομικοί αναζήτησαν τη δικαστική αντιπρόσωπο που κοιμόταν του καλού καιρού. «Δηλαδή είναι αναγκαίο να έρθω τώρα;» ρώτησε μάλλον με αφέλεια.
Στον αντίποδα, ακόμα και χθες δικαστικοί αντιπρόσωποι προσέρχονταν στο Πρωτοδικείο με κλάματα. Ζητούσαν απελπισμένα βοήθεια να συμπληρώσουν τα βιβλία καθώς αδυνατούσαν να το πράξουν μόνοι.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης έσπευσε να βοηθήσει την κατάσταση με την αμέριστη στήριξη των συναδέλφων του, οι οποίοι δέχτηκαν σε πολλές περιπτώσεις να βάλουν ένα χεράκι στη συμπλήρωση των βιβλίων και στον έλεγχο.

Ακύρωσε ψηφοδέλτια συνδυασμών που δεν είχαν σταυρούς:

Πάντως τα λάθη που εντοπίζονται, όπως έγραψε και χθες η «Π», είναι επιεικώς τραγικά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δικαστικής αντιπροσώπου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία διαπιστώθηκε ότι ακύρωσε όλα τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών που δεν είχαν σταυρούς. Θα πρέπει τώρα να ταξιδέψει εκ νέου στο Ηράκλειο προκειμένου να διορθώσει το λάθος της.
Σε άλλη περίπτωση δικαστική αντιπρόσωπος έκανε «τούμπα» τις ψήφους δύο συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές. Ο πρώτος  έλαβε 213 ψήφους, ο δεύτερος 7 και στα πρακτικά τα νούμερα είχαν αντιστραφεί. Το θέμα τακτοποιήθηκε χθες με την απαιτούμενη διόρθωση. Εν προκειμένω δεν υπήρξε η παραμικρή αμφιβολία από τον «θιγόμενο» συνδυασμό ότι το λάθος έγινε εκ παραδρομής δεδομένου ότι οι σχέσεις της δικαστικής αντιπροσώπου με τον επικεφαλής του συνδυασμού είναι άριστες.
Πολλοί επίσης είναι οι σταυροί που «ξεθάβονται» κατά τον διενεργούμενο έλεγχο.
Στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου υπάρχει τρομερή δυσαρέσκεια για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που έχουν επιδείξει ανευθυνότητα και υπάρχει απόφαση να ζητηθεί να μην συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές αφού πλέον έχουν καταχωρισθεί στην «μαύρη λίστα».
Και σαν να μην έφτανε το αλαλούμ με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δικαστικοί υπάλληλοι χθες βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, το πρόγραμμα της εταιρείας που έχει αναλάβει την διαχείριση των εκλογικών αποτελεσμάτων «κόλλησε» επί ώρες με αποτέλεσμα  να μην μπορούν να προχωρήσουν τις καταχωρίσεις συνδυασμών και σταυρών. Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις στην εταιρεία και στο Υπουργείο, ουδεμία απάντηση είχαν πάρει έως το μεσημέρι. Απογευματινές ώρες πια, φάνηκε να ξεμπλοκάρει το σύστημα.
Όσο για τα επίσημα αποτελέσματα είναι άγνωστο πότε θα εκδοθούν παρά την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει το Πρωτοδικείο Ηρακλείου και ο Δικηγορικός Σύλλογος.
Πηγη: patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: