Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (ΦΩΤΟ)


Κάθε χρόνο οι κάτοικοι του Σκαλανίου στο Ηράκλειο Κράτης τιμούν το έθιμο του καψίματος του Ιούδα. Έτσι και φέτος ετοίμασαν τον Ιούδα που το βράδυ της ανάστασης θα κάψουν.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ»- Οι φωτογραφίες που ο Τζεφιρέλι θα ήθελε να «κάψει»

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο ηθοποιός που έχει μείνει στη μνήμη όλων ως ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ», περνούσε τα διαλείμματα στα γυρίσματα της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς με τον... δικό του τρόπο.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Που βρίσκονται τα καρφιά της Σταύρωσης Του Κυρίου.


Τα καρφιά του Κυρίου, καθώς αναφέρει η παράδοση, ξεχώρισαν από τα καρφιά των ληστών διότι δεν είχαν σκουριάσει από το πέρασμα των χρόνων, φαινόντουσαν σαν καινούρια, ενώ των ληστών ήταν σκουριασμένα.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΨΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ


Βάψιμο αβγών – Γαλάζιο, Μπλε χρώμα
Βράστε τα αυγά σας, σε μια κατσαρόλα, μαζί με κόκκινο λάχανο, νερό και ξύδι.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Οι Κρητικοί ταξίδευαν στον Ατλαντικό πριν 4000 χρόνια!


Σε μια ανακάλυψη, που πιθανότατα θα ξαναγράψει σελίδες της Ιστορίας, προχώρησαν αρχαιολόγοι στη βόρεια ακτή της Ισπανίας. Σε βράχο στην περιοχή Costa dos Castros βρήκαν πετρογλυφικά, ανάγλυφα δηλαδή σχέδια, «γραφή» των ανθρώπων πριν χιλιάδες χρόνια, στα οποία αποτυπώνεται ένα πλοίο που μοιάζει καταπληκτικά με εκείνα που είναι γνωστά ότι υπήρχαν μόνο στην Κρήτη.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Αυτή είναι η Ευχή του Αγίου Φωτός


Ο Πατριάρχης κρατώντας τις δύο (πολυσώματες) σβηστές λαμπάδες, εισέρχεται στο αγ. Κουβούκλιο και κλείνεται στον Πανάγιο Τάφο. 

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑΤΗΓΟΥ ΚΡΑΙΠΕ 26-4-1944


Ό Χίτλερ δεν πίστευε στα αυτιά του. Κάθισε βαριά στην πολυθρόνα του. Στη “φωλιά των αετών” στον πύργο και στρατηγείο του στο Berchtesgaden στα χιονισμένα βουνά των Βαυαρικών Άλπεων. Με το ένα του χέρι χάιδεψε το αγαπημένο του λυκόσκυλο την Μπλόντι.

H εξέταση DNA έδειξε την καταγωγή των Κρητικών.Απόγονοι των Μινωιτών οι σημερινοί Κρητικοί


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη – Έγιναν 74 προσαγωγές


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μεσσαρά στην Κρήτη. Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα η αστυνομία προχώρησε σε 74 προσαγωγές και 13 συλλήψεις.

Βάρκα χτύπησε στα βράχια βόρεια του αεροδρομίου (συμβαίνει τώρα)


Βάρκα στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, πατέρας και γιος στην περιοχή Βόρεια του αεροδρομίου,  χτύπησε στα βράχια με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει.
Στο σημείο σπεύδουν αυτή την ώρα σωστικά συνεργεία.