Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Η ιστορία του «Ντιρλαντά» του πιο διάσημου ελληνικού τραγουδιού στον κόσμο

Το «Ντιρλαντά», με ρυθμό που σε ξεσηκώνει και χωρίς μουσικό τέλος, την δεκαετία του ‘70 ήταν το πιο διάσημο ελληνικό τραγούδι στον κόσμο, έπαιζε ακόμα και στην Ιαπωνία, διαδεδομένο από τους Έλληνες ναυτικούς που έφταναν στα λιμάνια της χώρας και από την διασκευή που είχε κάνει η Δαλιδά, η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια, και το έκανε παγκόσμια επιτυχία. 

Οι Αόρατοι ασκητές του Αγίου Όρους: Θρύλος ή πραγματικότητα;

Πολλοί θα έχουν ακούσει ή διαβάσει έστω και μια διήγηση για τους “αόρατους Ερημίτες” του Άθωνα…

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

H πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην Ελλάδα. Η Αρχανιώτισσα Μαρία Πλουμίδου Παπαδάκη

Οι Αρχάνες είναι ένας τόπος ιστορίας και ομορφιάς -έχει ανακηρυχθεί το δεύτερο πιο όμορφο χωριό της Ευρώπης-, που λειτουργεί ως πόλος έλξης για σπουδαίους ανθρώπους, οι οποίοι το επιλέγουν ως τόπο κατοικίας τους.

Το Ηράκλειο του 1958 σε σκηνές της ταινίας-σταθμός "Το νησί της σιωπής"

Το, αγνώριστο, Ηράκλειο του 1958 αποτυπώνει σε σκηνές της η ταινία "Το νησί της σιωπής" θυμίζοντας στους παλαιότερους και γνωρίζοντας στους νεώτερους μια πόλη που μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. 

Πόσα θα μείνουν από τις 100.000€ στον Ντάνο με τη φορολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Για αρχή αν δηλωθεί ελεύθερος επαγγελματίας θα χάσει ένα 20% το οποίο θα φορολογηθεί άμεσα γιατί εφορία είναι αυτή και όλα τα μπορεί. 

Κάθε φορά που εντυπωσιάζεις αποκτάς και έναν εχθρό!

Ο Ισπανός ψυχολόγος και ψυχίατρος Ενρίκε Ρόχας αναφέρει πως «όσοι νιώθουν ότι αποτελούν αντικείμενο του φθόνου συναδέλφων, συμμαθητών, γειτόνων, φίλων, ακόμα και συγγενών, πρέπει να ξέρουν πως το πιο σημαντικό είναι να προφυλάσσονται, να μην εκτίθενται σε καταστάσεις που προκαλούν και οξύνουν αυτό το συναίσθημα».

ΜΠΑΡΑΖ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΩΝ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΩΝ 5.3 R

Τουλάχιστον 12 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί έως στις 6:00 το πρωί στην περιοχή μας, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5.3 R που ταρακούνησε έντονα τη Μεσαρά, αλλά και την ανατολική – κυρίως – Κρήτη. 

Απ’ τα καρίκια του αμπελιού στα καρέ του κινηματογράφου ένα…«Ξα μου»!

Γιατί ένας αμπελουργός δέχτηκε να γίνει ηθοποιός; Ο Γιώργης Σμπώκος σκέφτηκε: «Γιάντα μωρέ, καλύτεροι είναι οι άλλοι από μένα»;