Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αυτά είναι τα 9 Φαγητά που ΔΕΝ πρέπει Ποτέ να Ξαναζεστάνουμε!! Γίνονται μετά δηλητήριο!!





Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι ιδιότροποι με το φαγητό και δεν θέλουν να ακουμπήσουν ξαναζεσταμένο φαγητό, αν και πολλοί από εμάς λατρεύουμε τον φούρνο μικροκυμάτων που μας λύνει τα χέρια.



Ωστόσο, αν τρώτε ξαναζεσταμένο φαγητό, πρέπει να γνωρίζετε κάτι: έρευνα έδειξε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν το αποθηκεύετε σωστά. Δείτε παρακάτω μια λίστα τροφίμων που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνετε:




1. Σέλινο

Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνετε γιατί περιέχει νιτρικά άλατα τα οποία μετατρέπονται σε νιτρίτες όταν ξαναζεσταίνονται. Αν έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, καλό είναι να την φάτε όλη με την μία, ή να βγάλετε το σέλινο πριν την ξαναζεστάνετε, διαφορετικά θα απελευθερώσει καρκινογόνες ιδιότητες.

2. Μανιτάρια
Τα μανιτάρια πρέπει να τρώγονται την ίδια μέρα που μαγειρεύονται λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν. Ξαναζεσταίνοντας τα μπορεί να αλλάξει η σύσταση των πρωτεϊνών και να παρουσιαστεί υψηλός κίνδυνος για πεπτικά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρέψατε την προηγούμενη ημέρα, φάτε τα κρύα!

3. Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο, όπως και τα μανιτάρια, περιέχει πρωτεΐνες που αντιδρούν αρνητικά όταν ξαναζεσταίνονται. Όταν το κρύο κοτόπουλο ζεσταίνεται για δεύτερη φορά, η σύσταση των πρωτεϊνών αλλάζει και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Αν είναι ανάγκη να το ξαναζεστάνετε, βεβαιωθείτε ότι είναι μαγειρεμένο καλά και ότι το εσωτερικό του καίει. Μπορείτε να το φάτε και κρύο σε μια σαλάτα ή σάντουιτς.

4. Σπανάκι και μαρούλι

Αυτά τα λαχανικά δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται. Περιέχουν υψηλές ποσότητες νιτρικών αλάτων, τα οποία όταν διασπώνται σχηματίζουν νιτρίτες. Οι νιτρίτες μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα, να γίνουν τοξικοί και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση όταν ζεσταθούν.

5. Αβγά
Τα αβγά δεν θα έπρεπε να εκτίθενται στην φωτιά πολλές φορές. Το ζέσταμα τους μετά το μαγείρεμα μπορεί να τα κάνει τοξικά και να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Μην ξαναζεσταίνετε τα αβγά, γιατί η πρωτεΐνη τους καταστρέφεται.

6. Ρύζι
Το ίδιο το ζέσταμα του ρυζιού δεν σας κάνει κακό – αυτό που μπορεί να σας βλάψει όμως είναι αν δεν το αποθηκεύσετε σωστά. Αν το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για πάνω από μία ώρα – αν περιμένετε να κρυώσει, για παράδειγμα – μπορεί να αναπτύξει επικίνδυνα βακτήρια τα οποία προκαλούν εμετό και διάρροια. Αποθηκεύστε το ρύζι που περισσεύει σε ένα αεροστεγές δοχείο αμέσως μετά το μαγείρεμα για να μπορέσετε να το ξαναζεστάνετε με ασφάλεια.

7. Γογγύλια και παντζάρια
Τα γογγύλια και τα παντζάρια είναι συστατικά που τα συναντάμε συχνά σε σούπες. Αν ξαναζεστάνετε την σούπα σας, βγάλτε αυτά τα υλικά. Το υψηλό τους ποσοστό σε νιτρικά άλατα μπορεί να τα κάνει τοξικά αν ζεσταθούν για δεύτερη φορά.

8. Έλαια
Τα έλαια, όπως το λάδι από σπόρους σταφυλιού, το καρυδέλαιο, το λάδι από αβοκάντο και το λάδι φουντουκιού, έχουν πολύ χαμηλά σημεία καπνού και μπορεί να ταγγιάσουν αν τα ξαναζεστάνετε. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια για μαγείρεμα. Μπορούν να μετατραπούν σε ακόρεστα λίπη αν τα ξαναζεστάνετε.

9. Πατάτες
Αν αφήσετε τις πατάτες σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ ώρα, μπορεί να χάσουν την διατροφική τους αξία και μπορεί να αναπτύξουν αλλαντίαση. Πρέπει, λοιπόν, να τις αποθηκεύετε σωστά. Βάλτε τις στο ψυγείο αμέσως μετά το μαγείρεμα αν δεν σκοπεύετε να τις φάτε όλες.

Αν μαγειρεύετε κάποιο από τα παραπάνω τρόφιμα, βεβαιωθείτε ότι μαγειρεύετε την ποσότητα που χρειάζεστε για να αποφύγετε τα περισσεύματα. Αν πάλι σας μείνουν, δοκιμάστε μια συνταγή όπου μπορείτε να τα φάτε κρύα.

Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων, μην χρησιμοποιείτε πλαστικό!




Πηγη: olastifora.gr