Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Αϋπνία: οι καλύτερες συμβουλές για να κερδίσετε τον χαμένο σας ύπνο

Δεν υπάρχει καλύτερη συμβουλή για υγεία και ευεξία από έναν καλό βραδινό ύπνο. Η διαφορά είναι ολοφάνερη το πρωί καθώς διαθέτετε όλη την απαραίτητη ενέργεια και την καλή διάθεση για να διαχειριστείτε τις υποχρεώσεις σας.

Τι γίνεται όμως αν δεν κοιμάστε καλά για ένα διάστημα και αυτό δεν οφείλεται σε κάποιον παθολογικό λόγο ή κάποια ασθένεια; Tα αποτελέσματα είναι πραγματικά δυσβάσταχτα: έλλειψη συγκέντρωσης, αδυναμία και κακή διάθεση όλη μέρα!
Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξανακερδίσετε τον χαμένο σας ύπνο .

1. Χαλαρώστε λίγο πριν ξαπλώσετε το βράδυ με ένα ζεστό μπάνιο.
2. Μακριά από οθόνες, κινητά και τηλεοράσεις. Λίγο διάβασμα πριν τον ύπνο είναι διαχρονικά η καλύτερη μέθοδος χαλάρωσης.
3. Μην καταφεύγετε στο αλκοόλ. Μπορεί να νομίζετε πως θα σας χαλαρώσει αλλά αυτό δεν ισχύει.
4. Φάτε κάτι ελαφρύ 2-3 ώρες πριν ξαπλώσετε. Μην κοιμηθείτε με άδειο στομάχι και φυσικά αποφύγετε τα λιπαρά και δύσπεπτα γεύματα.
5. Περιορίστε τη νικοτίνη καθώς η ουσία λειτουργεί περίπου σαν την καφεΐνη και μπορεί να σας προκαλέσει διέγερση.
6. Αντικαταστήστε τον απογευματινό σας καφέ με ένα ρόφημα όπως το τσάι ή το χαμομήλι
7. Φροντίστε για τις συνθήκες που επικρατούν στο υπνοδωμάτιό σας. Πιο συγκριμένα το δωμάτιό σας πρέπει να είναι ήσυχο και σκοτεινό. Κλείστε λοιπόν έξω το φως και φροντίστε και την σωστή θερμοκρασία του δωματίου, δηλ. 20-22 βαθμούς Κελσίου.
8. Αποφύγετε τον ενδιάμεσο ύπνο γιατί υπάρχει πιθανότητα να ξαγρυπνήσετε το βράδυ.
9. Κρατήστε τα κατοικίδια μακριά από το κρεβάτι– αν συνηθίζετε να κοιμάστε μαζί τους -γιατί μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας.
10. Καταργήστε το μπλε φως μέσα στο υπνοδωμάτιο καθώς το μπλε φως του κινητού τηλεφώνου ή του ψηφιακού ρολογιού-ξυπνητηριού στο κομοδίνο σας κρατάει ξύπνιους, σύμφωνα με τους ειδικούς.
11. Προσπαθήστε να ακολουθείτε μια ρουτίνα ύπνου –όπως τα μικρά παιδιά-και θα δείτε πως το σώμα σας σιγά σιγά θα ακολουθήσει και θα συνηθίσει.
12. Μην καταφεύγετε σε χάπια για να κοιμηθείτε, μπορεί να πιστεύετε πως είναι η εύκολη λύση αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα γιατί θα τα έχετε τελικά απόλυτη ανάγκη για να κοιμηθείτε.
Πηγη: apopsilive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: