Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Το πείραμα του bullying: Αν έχετε παιδιά, αυτό πρέπει να το δείτε!

Στο παρακάτω βίντεο δύο φοιτητές αμερικανικού κολλεγίου οργανώνουν ένα πείραμα με σκοπό να παρατηρήσουμε πόσα άτομα αντιδρούν όταν βρεθούν ενώπιον περιστατικών σχολικού εκφοβισμού (bullying).


Στο πείραμα, λοιπόν, ο ένας εκ των δύο, ο "θύτης" ζητά επίμονα από το "θύμα" τη σχολική εργασία που είχε βάλει το θύμα να του γράψει, απειλώντας τον ότι αν δεν την έχει έτοιμη μέχρι το βράδυ θα τον "σπάσει στο ξύλο".
Την ώρα που το θύμα δέχεται αυτές τις φραστικές και σωματικές επιθέσεις, σε δημόσιους χώρους του κολεγίου, παρόντες είναι και άλλοι φοιτητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων προσπερνούν αδιάφορα ή και λίγο φοβισμένα.
Ελάχιστα είναι τα άτομα που κάνουν τη διαφορά επεμβαίνοντας και απαιτώντας από τον νταή να σταματήσει άμεσα να παρενοχλεί το "θύμα" -τα άτομα αυτά δέχονται στη συνέχεια τα συγχαρητήρια των δύο "ηθοποιών", για το θάρρος και την ηθική τους. Δείτε το πείραμα:




Το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτό το πείραμα είναι ότι ο σχολικός εκφοβισμός μπορεί να σταματήσει αν κάθε παιδί επιδείξει θάρρος, δύναμη και αλληλεγγύη προς τον αδύναμο συμμαθητή του! Και είναι στο χέρι των γονιών να εμφυσήσουν στο παιδί τους τις αξίες αυτές -πριν πέσει και το ίδιο θύμα bullying.

Πηγη: mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: