Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Γιώργος Λουκάκης - Ένας ευαίσθητος δημιουργός - Γράφει ο Γιώργος Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)

Γράφει ο Γιώργος Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)

Ο Γιώργος Λουκάκης έχει καταγωγή από το ηρωικό χωριό Ροδάκινο στη νοτιοδυτική πλευρά του νομού Ρεθύμνου. Ένα χωριό που έχει προσφέρει πολλά στους αγώνες εναντίον των κατακτητών της Κρήτης, αλλά και ανθρώπους των γραμμάτων και της επιστήμης στην κοινωνία . Νιώθει λοιπόν περήφανος ο Γιώργος Λουκάκης με αυτή τη ρίζα και με κάθε ευκαιρία επισκέπτεται το χωριό που έχει συγγενείς και φίλους.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ ζει στα Μάλια του Ηρακλείου, που διατηρεί με τον αδερφό του πετυχημένη ξενοδοχειακή μονάδα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την μουσική μαθαίνοντας διάφορα όργανα με κυριότερα το μπουζούκι, τον τζουρά και το λαγούτο.

Συμμετείχε σε μουσικά σχήματα και εμφανίστηκε σε μικρούς χώρους χωρίς να βιοπορίζεται από την μουσική αλλά έχοντας μια πορεία παράλληλη με την ενασχόληση του με τον τουρισμό.

Στην μακρόχρονη αυτή πορεία η μουσική ήταν και είναι το λιμάνι του σε στιγμές φόρτισης, σε στιγμές δημιουργικού οίστρου πηγή του οποίου είναι οι χαρές, οι λύπες, η φύση, ο έρωτας και άλλα . Συνήθως πιάνει το νησιώτικο λαγούτο που έχει διαφορετικό κούρντισμα από το κρητικό και πάνω σε αυτό διαβάζοντας τον στίχο, ψάχνει τις όμορφες εικόνες που τον ταξιδεύουν ώστε αβίαστα να δημιουργήσει ωραίες μελωδίες.

Η ποιότητα είναι ο πρωταρχικός παράγοντας για ότι γράφει χωρίς να στοχεύει σε εμπορικές επιτυχίες , γνωρίζοντας ότι η διάρκεια και αντοχή στο χρόνο κάθε τραγουδιού είναι το ζητούμενο.

Γνωρίζεται με σπουδαίους μουσικούς και στιχουργούς με τους οποίους διατηρεί μια άριστη σχέση διότι εκτός από πετυχημένος μουσικός και δημιουργός ο Γιώργος Λουκάκης είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος που τον διακρίνει η καλοσύνη, η ευγένεια και ο πολιτισμός. Συμμετέχει σταθερά στην ορχήστρα ‘’ Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων ‘’ με μαέστρο τον σπουδαίο μουσικό Μιχάλη Μαρακομιχελάκη κάνοντας εμφανίσεις σε όλη την Κρήτη αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στην Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν πέρυσι καλεσμένοι σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου.

Ο Γιώργος Λουκάκης έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές όπως ο Βασίλης Σκουλάς, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μιχάλης Αλεφαντινός, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Μιχάλη Κακέπης, ο Αχιλέας Δραμουντάνης, ο Τάσσος Ρεράκης, ο Γιάννης Λουλάκης,ο Παντελής Σαλούστρος,ο Τάσσος Παυλίδης ο Γιώργος Αντωνογιαννάκης, ο Αντώνης Χαριτάκης, ο Μιχάλης Κλεάνθης, η Κατερίνα Γαργανουράκη, η Εβίτα Σαλούστρου, η Πελαγία Ροδουσάκη και άλλοι. Επίσης έχει συνεργαστεί με στιχουργούς όπως ο Σαράντης Αλιβιζάτος, ο Νίκος Καμπανός,η Κορίνα Κουκουράκη, η Χριστίνα Καλογεροπούλου,ο Γιώργος Μαυράκης, ο Γιάννης Γεωργίου,ο Μανώλης Σφυράκης, ο Γιώργος Κανελάκης, ο Γιώργος Σηφάκης (Σιμισακογιώργης), ενώ σε μερικά τραγούδια στίχους έχει γράψει ο ίδιος. Τα τραγούδια του μπορείτε να τα αναζητήσετε στο Youtube γράφοντας απλά το όνομα του και το όνομα του ερμηνευτή. Σε ορισμένα από αυτά θα ταξιδέψετε εκτός από την μελωδία, τον στίχο και την ερμηνεία, μέσα από τα υπέροχα videoclip που υπογράφει ο μέτρ του είδους Περικλής Μοσχολάκης.
Ο Γιώργος Λουκάκης είναι ένας σεμνός καλλιτέχνης με πολύ ευαισθησία που θεωρεί τον εαυτό του ευτυχισμένο και τυχερό και ευχαριστεί τον Θεό διότι έχει μια πολύ όμορφη οικογένεια που τον στηρίζει σε ότι κάνει. Η υπέροχη σύζυγος του όπως αλλά και η όμορφη κόρη του όπως ο ίδιος δηλώνει είναι αυστηροί κριτές στα μουσικά του δημιουργήματα, ενώ ο δωδεκάχρονος γιός του Νίκος ακολουθεί ήδη τον δρόμο του και τον συνοδεύει στα μουσικά ταξίδια, προς το παρόν μόνο στις παρέες που κάνουν ιδιωτικά. Θεωρώ ότι ο Γιώργος Λουκάκης έχει να δώσει πολλά ακόμα στην μουσική της Κρήτης και όχι μόνο, διότι στην εποχή αυτή που ζούμε υπάρχουν πάρα πολλά ερεθίσματα για ένα δημιουργό που στοχεύει στην ποιότητα.
Προσωπικά τον ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσε να συνεργαστούμε πάνω σε δυο όμορφα τραγούδια που έγραψε και ερμήνευσε ο ταλαντούχος Ρεθεμνιώτης λυράρης και τραγουδιστής Γιώργος Αντωνογιαννάκης που έχουν τίτλο ‘’ Της αγάπης το μαχαίρι ‘’ και ‘’Ονειροπούλια ‘’.

Φίλε Γιώργο καλή επιτυχία σε ότι κάνεις διότι το αξίζεις. Σου αφιερώνω την παρακάτω μαντινάδα μου ‘’ Καράβια τα τραγούδια σου χρυσός στ΄ αμπάρια οι νότες περήφανοι αισθάνονται για σε οι Ροδακινιώτες Γιώργος Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)

Δείγματα δουλειάς του Γιώργου Λουκάκη μπορείτε να δείτε εδώ:
Δεν υπάρχουν σχόλια: