Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Θα αλλάζουν τον καιρό της Κρήτης με ξηρό πάγο - Ενώ την προηγούμενη Κυριακή έριχνε μια τρελή μπόρα στο Ηράκλειο (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια τεχνική αλλαγής του καιρού προς όφελος των αγροτών, παρουσίασαν επιστήμονες σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Παρόντες, ήταν περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της επιστημονικής κοινότητας αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Νίκος Καλογερής ο οποίος άκουσε θετικά την πρόταση των μετεωρολόγων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται ήδη στις βόρειες περιοχές της Ελλάδας, όπου οι κακοκαιρίες είναι συχνό φαινόμενο έτσι ώστε να προστατευτούν οι αγροτικές καλλιέργειες.
Αυτό βέβαια που επισημαίνεται, είναι δεν πρόκειται για ολική αλλαγή του καιρού αλλά για μια μέθοδο που θα αποτρέπει ακραία καιρικά φαινόμενα από το να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, ψεκάζοντας τα  σύννεφα με πυρήνες συμπύκνωσης ξηρού πάγου.
Μάλιστα, τονίζεται ότι δεν είναι κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία των κατοίκων αλλά σίγουρα θα δώσει λύσεις και καλύτερο κλίμα στην καθημερινότητά.

Ωστόσο την Κυριακή 15 Μαΐου από τη μια στιγμή στην άλλη ο καιρός τρελάθηκε (ΒΙΝΤΕΟ) ενώ την Δευτέρα 16 Μαΐου είχε μια πάρα πολύ ζεστή μέρα