Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Η PLAYMOBIL σχεδίασε τις δύο πρώτες ελληνικές φιγούρες!


Μάθαμε ότι η PLAYMOBIL θα κυκλοφορήσει δύο φιγούρες εμπνευσμένες από την αρχαία Ελλάδα. Ταξιδέψαμε μέχρι τη Μάλτα.
Επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο της PLAYMOBIL. Ανοίξαμε και την παραμικρή κούτα. Είδαμε όλα τα στάδια παραγωγής. Ζήσαμε μία «μαλταστική» εμπειρία!


Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Ενημερωθήκαμε πως για πρώτη φορά διεθνώς η PLAYMOBIL θα κατασκευάσει δύο συλλεκτικές φιγούρες με έμπνευση από την αρχαία Ελλάδα. Ποιος θα καλύψει το γεγονός; Εκείνος που ζει ακόμη στο μαγικό κόσμο των παιχνιδιών που ζωντανεύουν, εκείνος που λατρεύει τα Playmobil, εκείνος που όταν οι άλλοι έπαιζαν με αυτοκινητάκια ή κούκλες, έπαιζε με τους πειρατές στο θρυλικό καράβι. Ναι, εμένα περιγράφω.
Ετοιμάσαμε βαλίτσες και φύγαμε για Μάλτα. Πρώτη στάση, το εργοστάσιο της αγαπημένης μας εταιρείας, με σκοπό να αγγίξουμε τις μηχανές, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους, που με αγάπη και μεράκι κατασκευάζουν όλες αυτές τις φιγούρες που έχουμε λατρέψει και κυρίως να γνωρίσουμε από κοντά, ποιους άλλους; Τον Δία και την Αθηνά!

Δεν είχα επισκεφθεί στο παρελθόν κάποιο αντίστοιχο εργοστάσιο. Νομίζω πως αν κάποιος γιατρός με εξέταζε εκείνη τη στιγμή θα διαπίστωνε: α. ταχυπαλμία και β. διαστολή της κόρης των ματιών μου. Με μία λέξη: Έξαψη.
Καθώς περιηγούμασταν στους διαδρόμους του εργοστασίου, το παιδί (που κρύβω ΠΟΛΥ καλά μέσα μου) άρχισε να κάνει την εξερεύνησή του του, σαν άλλο... PLAYMOBIL. Κρατούσα στα χέρια μου τις μικροσκοπικές φιγούρες, άγγιζα τα χρώματα που είναι ζωγραφισμένα πάνω τους, κοίταζα με θαυμασμό όλον αυτόν τον μαγικό κόσμο που αποκαλυπτόταν μπροστά στα μάτια μου.

Ας σταθώ στην ουσία: Είχα την ευκαιρία (και την τύχη) να γίνω κοινωνός σε ένα σημείο-σταθμό για την εταιρεία της PLAYMOBIL, που μετρά πάνω από 40 χρόνια ιστορίας. 
Οι πρώτες ελληνικές φιγούρες στην ιστορία της εταιρείας είναι γεγονός και βρέθηκα εκεί ακριβώς που «ξαναγεννιούνται» για να μεταλαμπαδεύσουν και στον πιο μικρό μπόμπιρα το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, που έφτασε στα τέσσερα σημεία αυτού του πλανήτη και ενέπνευσε δεκάδες σπουδαίους ανθρώπους.
Πηγη: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: