Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Μπατόν σαλέ λαδένια για όλες τις ώρες

Νομίζω πως θα μας φανούν χρήσιμα για να κόψουμε την πείνα μας, να συνοδεύσουμε το κρασί ή το καφεδάκι. Μπατόν σαλέ, λοιπόν, για όλες τις ώρες!


Υλικά:

  • 1 ποτήρι κρασί λευκό (250 γρ.)
  • 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (220 γρ.)
  • 1 και ½  κ. γλυκού αλάτι (κοφτό)
  • 700-800 γρ. αλεύρι (περίπου)
  • 3 καρότα μεγάλα (200 - 250 γρ. περίπου)

Παρασκευή:


Τα πράγματα είναι απλά και γρήγορα. Η γνωστή ευρύχωρη λεκάνη κάνει την εμφάνισή της στον πάγκο και ξεκινάμε. Τρίβουμε τα καρότα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ανακατεύουμε το κρασί με το ελαιόλαδο και το αλάτι. Τώρα προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή, ίσως χρειαστεί να αυτοσχεδιάσετε με την ποσότητα του αλευριού λόγω της ύπαρξης του καρότου στη συνταγή. Αυτό που θέλουμε είναι μια ζύμη εύπλαστη, λεία και απαλή που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Μπορούμε να πλάσουμε και να φουρνίσουμε άμεσα τα μπατόν σαλέ μας αλλά εγώ θα σας πρότεινα να αφήσετε περίπου 30' λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί. Στρώνουμε ένα ταψί μεγάλο με χαρτί ψησίματος (μάλλον θα χρειαστεί και δεύτερο) και ξεκινάμε να πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια.

Τα ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μην τα παραψήσετε! Ξεκινάμε τις δοκιμές άμεσα, καθώς έχουμε φουρνίσει τα υπόλοιπα, και περιμένουμε υπομονετικά να ψηθούν. Μην αναρωτιέστε αν φτιάξατε πολλά, κανείς δεν θα φάει μόνο ένα!
Σημείωση:
Το κρασί που θα επιλέξετε καλό θα είναι να έχει απαλή και ευχάριστη γεύση για καλύτερο αποτέλεσμα. Την εκδοχή με τη ζάχαρη θα την πούμε στη συνέχεια...

Πηγη: bostanistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: