Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Όταν ένας χωρισμός γίνεται τραγούδι!!!!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το καλό τραγούδι τις περισσότερες φορές, περιγράφει μια κατάσταση μαζί με τα συναισθήματα της.
Αυτό συχνά το κάνει να είναι διαχρονικό και να αγγίζει την ψυχή του ανθρώπου, που το ζει ή το έχει ζήσει.

Το περιεχόμενο του τραγουδιού, δηλαδή οι στίχοι, γράφονται είτε ανάλογα με τι αισθάνεται ο ίδιος ο στιχουργός ή ένα γεγονός που έχει ζήσει κάποιος γνωστός του ή και ακόμα οι πιο ταλαντούχοι να μπαίνουν στο ρόλο σαν πρωταγωνιστές πλάθοντας μια ιστορία. Η μισή επιτυχία ενός τραγουδιού είναι ο στίχος και η άλλη μισή είναι στη μουσική επένδυση.

Μετά γίνεται η σωστή επιλογή του τραγουδιστή που θα το στηρίξει. Στην καθημερινότητα, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εναλλαγές συναισθημάτων, άλλες προκαλούν χαρά και άλλες λύπη. Αυτά είναι η αγάπη, ο έρωτας, το μίσος,ο χωρισμός κλπ.
Στο συγκεκριμένο τραγούδι μου περιγράφει έναν χωρισμό. Ο χωρισμός έρχεται σε μια σχέση, είτε είναι λιγόχρονη είτε πολύχρονη από κάποιες αιτίες .Στον χωρισμό δεν φταίει ο ένας, αλλά ούτε έχουμε πάντα τον ισομερισμό ευθυνών.

Μπορεί ο ένας από τους δυο να έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Δεν είναι ποτέ ξαφνικός, δεν ξυπνάει κάποιος ένα ωραίο πρωινό και λέει στο ταίρι του σήμερα χωρίζουμε, κάτι προϋπήρχε, ή ήταν μοιραία κατάληξη εφόσον δεν υπήρχε ψυχική επικοινωνία.
Το τραγούδι μου λοιπόν περιγράφει ένα χωρισμό στον οποίον το ένα ταίρι έδιωξε το άλλο. Αυτός που έφυγε ξαφνικά έμεινε μόνος του σε ένα άγνωστο μέλλον να κάνει νέα αρχή και αυτός που έμεινε να τον περάσει στο παρελθόν. Ο χωρισμός δεν είναι κάτι εύκολο και απλό αλλάζουν τα πάντα από συνήθειες, ανθρώπους που ήταν δίπλα σου και μετά κάνουν πως δεν σε ξέρουν. Μα δεν διαγράφονται οι όμορφες στιγμές.
Πρέπει όμως να προχωρήσει η ζωή συνεχίζεται. Νέους στόχους νέα ιδανικά. Γιαυτό πρέπει να πει πως ήρθε η ώρα για το Γεια και όχι πισωγυρίσματα..
Κειμενο: Κώστας Κουδουμάς



Δεν υπάρχουν σχόλια: