Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ρίχνει και το στρώνει στην Κρήτη - Σε κλοιό χιονιά το νησί

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η έντονη βροχόπτωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή των Χανίων.
Στην περιοχή του Ομαλού η χιονόπτωση είναι έντονη, με το ύψος του χιονιού να έχει φτάσει τα 10 εκατοστά μέσα στο Οροπέδιο, ενώ χιονόνερο πέφτει στην περιοχή των Λάκκων. 


Σύμφωνα με το ΑΠΕ περισσότερο χιόνι πέφτει μετά τη θέση Φώκιες στο επαρχιακό δίκτυο Χανίων – Ομαλού, ενώ από τις 8 το βράδυ χιονίζει σε περιοχές του Θερίσου, των Σφακίων και των Κεραμειών. 

Σε όλο το μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν αναπτυχθεί μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας και των δήμων προκειμένου να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι. Έντονη χαλαζόπτωση υπήρξε στην περιοχή της Κισσάμου, ενώ στην εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου αναφέρθηκαν καταπτώσεις βράχων και χωμάτων. 


Οι αρχές έχουν συστήσει στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Χιόνια πέφτουν στα ορεινά και του υπόλοιπου νησιού, με τις υπηρεσίες να είναι επί ποδός εφιστώντας την προσοχή των πολιτών στις μετακινήσεις τους.



Πηγη: ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: