Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Γλύκισμα με στρώσεις ζελέ σοκολάτας

Ένα υπέροχο γλυκό με ζελέ. Μια συνταγή που απαιτεί λίγο από το χρόνο σας αλλά θα σας αποζημιώσει με την εμφάνισή του και τη φανταστική δροσερή γεύση του.


Υλικά συνταγής:
1/2 κουτί  ζαχαρούχο γάλα [200 γρ.]
5 φλ. τσαγιού νερό
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ [Nescafe]
6 κ.σ. κακάο σκόνη
5 κ.σ. ζάχαρη
5 κ.σ. ζελατίνη [40 γρ. περίπου]

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Βάζετε τη σκόνη ζελατίνης με ένα φλ.νερό μέσα σε ένα μεταλικό μπολ και σε μπεν μαρί ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
  2. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο νερό [4 φλ.] και διαλύετε μέσα τη σκόνη του καφέ και του κακάου.
  3. Στο 1/3 του μείγματος [νερού καφέ κακάου] προσθέτετε το 1/3 της ζελατίνης και 3 κ.σ. ζάχαρη ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
  4. Στο υπόλοιπο μείγμα [νερού καφέ κακάου] προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, 2 κ.σ. ζάχαρη,  την υπόλοιπη ζελατίνη και ανακατεύετε.
  5. Πάρτε ένα τσέρκι μακρόστενο του κέικ ή στρογγυλό ή άλλο σκεύος με αποσπώμενο πάτο*, τοποθετείστε το 1/3 του μείγματος με το ζαχαρούχο γάλα και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Μετά τοποθετείστε το 1/2 μείγμα με το κακάο και το καφέ και το αφήνετε και αυτό στο ψυγείο να σφίξει. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα και τοποθετείτε το γλυκό σας στο ψυγείο να παγώσει.
*Σε περίπτωση που δεν έχετε τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενο πάτο, χρησιμοποιείστε μια μακρόστενη φορμίτσα του κέικ και για το ξεφορμάρετε εύκολα βουτήξτε το πάτο σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
Πηγη: sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: