Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Οι τροφές που μας χορταίνουν χωρίς να μας παχαίνουν

Αν θέλετε να μειώσετε τις καθημερινές σας θερμίδες, αλλά χωρίς να νιώσετε πεινασμένοι ούτε μια στιγμή, βάλτε τις παρακάτω τροφές στην ζωή σας!


Πλέον έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για το μυστικό του να περιορίσουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε καθημερινά. Το κλειδί βρίσκεται στις τροφές που, λόγω των θρεπτικών συστατικών τους, μας χορταίνουν, αλλά δεν μας γεμίζουν με περιττές θερμίδες. Και αποφασίσαμε να κάνουμε μία λίστα με τις πιο σημαντικές από αυτές, που μπορείτε να τις ενσωματώσετε στα περισσότερά σας γεύματα…

Κόκκινο λάχανο

Κάθε… απόχρωση του φαγητού συνδέεται με διαφορετικές αντικαρκινικές ιδιότητες, καθώς οι περισσότερες φυσικές χρωστικές των λαχανικών είναι πανίσχυρα αντιοξειδωτικά. Στο κόκκινο λάχανο, τα οφέλη είναι τεράστια για την καρδιά μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως με εξωφρενικά λίγες θερμίδες (22 ανά κούπα) μας προσφέρει μεγάλη ποσότητα χορταστικών φυτικών ινών.

Ντοματίνια

Με μόλις 27 θερμίδες ανά κούπα, τα ντοματίνια γεμίζουν το πιάτο μας με όγκο και θρεπτικά συστατικά, και μας αφήνουν να νιώθουμε χορτασμένοι για πολλές ώρες αφού τις φάμε. Είτε τις προσθέσουμε στην σαλάτα μας, είτε τις φάμε ως σνακ, έχουν τεράστια οφέλη για τον οργανισμό μας.

Σπανάκι

Μία κούπα φύλλα σπανακιού δεν έχει ούτε 10 θερμίδες. Αυτό που έχει, όμως, είναι δεκάδες οφέλη για τον οργανισμό μας, από κυτταρικό επίπεδο, μέχρι και την υγεία των μαλλιών μας! Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, το σπανάκι ως βάση στην σαλάτα σας, για πολύ λιγότερες θερμίδες.

Αυγά

Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, με πολύ λίγες θερμίδες. Υπάρχουν πλέον τόσες μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση αυγών με το πρωινό οδηγεί σε σημαντική μείωση των καθημερινών μας θερμίδων. Είτε τα βράσετε, είτε τα συνδυάσετε με φρέσκα λαχανικά σε μία ομελέτα, θα ξεκινήσετε την μέρα σας δυναμικά, και θα παραμείνετε δραστήριοι για πολλές ώρες.

Ποπ-κορν

Ναι, καλά ακούσατε. Βέβαια, μιλάμε για ποπ-κορν που δεν περιέχει βούτυρο και τόνους αλατιού, όπως στον κινηματογράφο. Το ποπ-κορν που έχει μαγειρευτεί στον αέρα περιέχει 30 θερμίδες ανά κούπα, και πιάνει αρκετό χώρο στο στομάχι μας, κάνοντάς μας να νιώθουμε χορτασμένοι. Για να του δώσετε ακόμα καλύτερη γεύση, ρίξτε από πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι.

Βρώμη

Ακόμα μια τέλεια πρόταση για το πρωινό, η βρώμη πλέον έχει κατακτήσει τις καρδιές μας: μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, ταιριάζει με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, δεν μας φουσκώνει, αλλά μας διατηρεί γεμάτους ενέργεια μέχρι να φτάσει η ώρα του μεσημεριανού.

Κινόα

Εναλλακτικά, μπορούμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με ένα μπολ κινόα. Μπορούμε να την συνδυάσουμε με παρόμοιο τρόπο με την βρώμη, και να προσλάβουμε (εκτός από φυτικές ίνες) την υπέροχη πλήρη πρωτεΐνη της. Ακόμα καλύτερα, η πιο ουδέτερή της γεύση την καθιστά κατάλληλη και για οποιοδήποτε άλλο γεύμα, με τους ανάλογους… συντρόφους.
Πηγη: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: