Τρίτη 2 Μαΐου 2017

15 τρόφιμα που μπορείς να φας όσο θέλεις χωρίς να πάρεις γραμμάριο!

Άκόμη και αν προσέχετε τι  τρώτε καθώς θέλετε να μείνετε σε φόρμα, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε όσο θέλετε από αυτά χωρίς να πάρετε ούτε ένα γραμμάριο.
Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα θερμίδων,και μπορείτε να τα καταναλώσετε χωρίς το φόβο οτι θα πάρετε βάρος.
Συλλέξαμε για εσάς μια λίστα με αυτά τα τρόφιμα! 
Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας είναι ισορροπημένη με μια λογική ποικιλία τροφίμων.


Ποπ κορν
Αν τηγανίζετε το ποπ κορν χωρίς βούτυρο και ζάχαρη (απλά με λίγο αλάτι, για παράδειγμα), μπορείτε να το φάτε άφοβα. Με αυτό τον τρόπο, περίπου ένα φλιτζάνι ποπ κορν περιέχει μόνο 31 kcal.
Σέλερι
Τα κοτσάνια από το σέλερι περιέχουν 95% νερό. Αυτά θα σας βοηθήσουν να χάσετε το περιττό βάρος αλλά και να αποτοξινώσετε το σώμα σας χάρη στη διουρητική δράση τους.
Μελιτζάνα
Ένα κομμάτι μελιτζάνας στη σχάρα ή στο φούρνο χωρίς λάδι περιέχει 24 kcal, έτσι μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς κανένα περιορισμό.
Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια 
Αν θέλετε να χάσετε βάρος τότε τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και τα μανταρίνια είναι ο,τι πρέπει. Είναι πλούσια σε ουσίες, όπως φυτικές ίνες, φλαβονοειδή και βιταμίνη C. Αυτά θα σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι, θα βοηθήσουν στη διαδικασία της πέψης, στο συκώτι, και στο δέρμα, και θα σας κάνουν πιο υγιείς συνολικά.
Πεπόνι και καρπούζι
Με 60-70 kcal ανά κομμάτι, μπορείτε να τα τρώτε καθημερινά. Αυτά τα φρούτα βοηθούν στην αποβολή της περίσσειας του υγρού από το σώμα σας και σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι.
Ένα κομμάτι μελιτζάνας στη σχάρα ή στο φούρνο χωρίς λάδι περιέχει 24 kcal, έτσι μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς κανένα περιορισμό.

​Φύκια
Τα φύκια, είναι η καλύτερη πηγή ιωδίου. Βοηθούν τη κανονική λειτουργία του θυρεοειδούς σας , κρατώντας τις ορμόνες σας σε φυσιολογικά επίπεδα και σας εμποδίζουν από το να πάρετε βάρος.
Κολοκύθι
Μια μερίδα κολοκυθάκια περιέχουν περίπου 42 kcal. Ομαλοποιούν την αναλογία άλατος-νερού σας, βελτιώνουν την εντερική λειτουργία σας.
Αγγούρι
Τα αγγούρια είναι απαραίτητα για όλους όσους θέλουν να χάσουν βάρος:  βοηθούν στην καταπολέμηση του οιδήματος και σας κάνουν να αδυνατίσετε χωρίς κανένα πρόβλημα.
​Παντζάρι
Τα παντζάρια είναι μια πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως είναι το μαγγάνιο. Βοηθούν στην καύση του λίπους, καθοδηγούν τους μυς σας και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μια μέση μερίδα περιέχει μόλις 40 kcal.
Αυγά
Μπορείτε να τα φάτε σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα και τη νύχτα, χωρίς το φόβο ότι θα παχύνετε. Φυσικά, τα βραστά αυγά είναι καλύτερα από οτι τα τηγανητά.
Ανανάς
Αυτό το υπέροχο φρούτο είναι ο καλύτερος φίλος αυτών που θέλουν να χάσουν βάρος. Η βρομελίνη που περιέχεται στον ανανά χωρίζει τα ενεργά λίπη και βοηθά στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών.
​Μήλα και δαμάσκηνα
Ένα μήλο έχει μόνο 50 kcal. Θα σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και επίσης, ρυθμίζει και την πέψη σας. Τα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο, και υποστηρίζουν την καρδιά και τα αγγεία σας.
​Σαλάτα
Η σαλάτα είναι μια μεγάλη πηγή φυλλικού οξέος, και μπορείτε να φάτε όσο θέλετε: ένα φύλλο μαρουλιού έχει 3 kcal.

Μούρα: σταφίδα, κράνμπερι φράουλα
Οι σταφίδες και τα κράνμπερι είναι πλούσια σε βιταμίνη C, και οι σταφίδες αποτελούν ένα διουρητικό, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την περίσσεια του νερού. Οι φράουλες είναι πολύ θρεπτικές και βοηθούν την πέψη σας καθώς επίσης και το καρδιαγγειακό σύστημα σας.
Λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι
Αυτά τα λαχανικά είναι σύμμαχοί σας για την καταπολέμηση του υπερβολικού βάρους. Μια μερίδα λάχανο περιέχει μόλις 7 kcal. Φυσικά και δεν πρέπει να τρώτε μόνο συνέχεια κουνουπίδι ή λάχανο αλλά είναι καλό να τα συμπεριλάβετε, μια με δυο φορές την εβδομάδα.
Και άλλα καλά νέα…
Αν θέλετε να μείνετε λεπτοί, είναι καλύτερο να τρώτε 3-4 ώρες πριν από τον ύπνο. Έτσι, αν πάτε για ύπνο στις 11 το βράδυ, μπορείτε να φάτε ήρεμα στις 7 μ.μ. Εάν ο χρόνος του ύπνου σας αρχίζει τα μεσάνυχτα, τότε το να φάτε γύρω  στις 8 μ.μ. είναι μια χαρά!
Πηγη: ekriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: