Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Έφυγε ο “φτωχότερος πρόεδρος” του κόσμου

Έφυγε ο “φτωχότερος πρόεδρος” του κόσμου.
Ο πρόεδρο της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα,  θα δώσει τη σκυτάλη στον Ταμπαρέ Βάσκες. Ο σχεδόν 80χρονος «Πέπε» Μουχίκα, ο οποίος έκανε αυτή τη μικρή χώρα των 3,3 εκατ. κατοίκων διάσημη σ' όλο τον κόσμο με τους πρωτοποριακούς νόμους του, παραδίδει την εξουσία .

Ο ξένος Τύπος τον χαρακτηρίζει τον «πιο φτωχό πρόεδρο του κόσμου», λόγω του ασκητικού τρόπου ζωής του, ήταν “αλλεργικός” στο πρωτόκολλο και τα κηρύγματά του ήταν κατά του καταναλωτισμού.Ο  Μουχίκα  παραχωρεί τη θέση του σ' έναν εβδομηντάχρονο γιατρό, στον οποίο παραδίδει μια χώρα που εδώ και δώδεκα χρόνια καταγράφει συνεχή οικονομική ανάπτυξη.


«Η διασημότητα του Μουχίκα βαραίνει τον Βάσκες», εξηγεί ο πολιτειολόγος Χόρχε Λανσάρο. «Μια διαρκής αντίθεση, μια υπόκωφη αντιπαλότητα, έχει προκαλέσει επικρίσεις εκ μέρους του Βάσκες για τον τρόπο που μιλάει ή που ντύνεται ο Μουχίκα».


Το Σάββατο, χιλιάδες Ουρουγουανοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Μοντεβιδέο για να χαιρετίσουν μια τελευταία φορά ως πρόεδρο τον "Πέπε" Μουχίκα.


«Δεν φεύγω, έρχομαι, θα φύγω με την τελευταία μου πνοή, όπου κι αν είμαι, θα είμαι μαζί σας. Ευχαριστώ, αγαπημένε λαέ», είπε συγκινημένος προς το πλήθος ο απερχόμενος πρόεδρος, ο οποίος θα βρεθεί πλέον στα έδρανα της Γερουσίας.


Πηγη: koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: