Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Τι το ήθελε να... πληρώσει τον καπνό του με κάρτα

Το περιστατικό που θα σας εξιστορήσω τελείως συνοπτικά είναι πέρα για πέρα πραγματικό και έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, μπροστά στα μάτια μου...


Παραμονή Χριστουγέννων και μπαίνω σε ένα κατάστημα ψιλικών σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης. Μιλάμε για μαγαζί-γωνία, το οποίο ανέκαθεν έχει πελατεία. Μέσα στο ψιλικατζίδικο είναι ένας νεαρός, γύρω στα 30, ο οποίος θέλει να αγοράσει καπνό.

Αφού ψάχνει τις τσέπες του και διαπιστώνει ότι δεν έχει ψιλά, ρωτάει - εντελώς ευγενικά - τον "κύριο" που βρίσκεται πίσω από το ταμείο αν πειράζει να πληρώσει τον καπνό με χρεωστική κάρτα.
Παρατηρώ την αντίδραση του "κυρίου": Σηκώνει το βλέμμα του, το οποίο μέχρι τότε ήταν καρφωμένο κάτω και γυρνώντας προς το νεαρό, τον ρωτάει: «Αλήθεια τώρα, θέλεις να πληρώσεις τον καπνό με κάρτα;».
Σαστισμένος ο νεαρός, ο οποίος δεν περιμένετε τέτοια αντίδραση, απαντά «ναι... αλήθεια». Ο "κύριος" όμως το συνέχισε: «Μήπως θες να στον δώσω και τσάμπα;», ρώτησε το νεαρό, ο οποίος φαινόταν να μην ξέρει πώς να αντιδράσει.
Τελικά, ο τελευταίος πλήρωσε τον καπνό του με κάρτα κι έφυγε. Ωστόσο, το ύφος του "κυρίου" πίσω από το ταμείο ήταν... όλα τα λεφτά: Κοιτούσε τον πελάτη του λες και του έκανε χάρη που του πούλησε τον καπνό, έστω και με... κάρτα"!
Nικόλας Αγγελίνος
Πηγη: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: