Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Τόσκας: «Δεν παραιτούμαι, το Μάτι ήταν ένα τεράστιο αυθαίρετο»

Ευθύνες στην άναρχη δόμηση που μετέτρεψε μια παρθένα περιοχή σαν το Μάτι σε ένα «τεράστιο αυθαίρετο» έριξε για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική ο Νίκος Τόσκας, προκειμένου να δικαιολογήσει τα λάθη του κρατικού μηχανισμού.




Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Real fm, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε για το Μάτι πως «είναι μια περιοχή που πηγαίνω από μικρό παιδί και την ξέρω καλά. Έγιναν εγκλήματα και από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο (…)». 

Ο κ. Τόσκας δήλωσε πως δεν υπήρχε χρόνο για να δοθεί η εντολή εκκένωσης στην περιοχή. Όπως είπε, «ο νόμος προβλέπει να συγκληθεί συντονιστικό όργανο με ευθύνη του δημάρχου και να γίνουν εισηγήσεις από την Πυροσβεστική και να παρθούν αποφάσεις. Προτεραιότητα ήταν οι κατασκηνώσεις. Είναι εύκολο κάποιοι να λένε ότι φταίει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Δεν υπήρχε χρόνος και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στους υπηρεσιακούς». 

Ακόμη, αναφέρθηκε και στις αιτίες πρόκλησης της φωτιάς, τονίζοντας: «Συνομωσιολογικά αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσω, αλλά θα σας δώσω δύο στοιχεία: από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά δεν περνούν τα καλώδια της ΔΕΗ. Όσο κι αν φυσούν δυνατοί άνεμοι, φωτιά μόνη της δεν ανάβει. Στα Γεράνεια την ίδια μέρα που ξέσπασε η φωτιά, ξέσπασαν άλλες δύο φωτιές. Το ψάχνουμε πολύ, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, δεν θα αφήσουμε καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη. 

Υπάρχουν εντατικές έρευνες, γιατί εδώ έγινε ένα έγκλημα» Αναφορικά με τυχόν πολιτικές ευθύνες του ιδίου για την τραγωδία, είπε: «Η παραίτηση δεν γίνεται επειδή το ζητάει μια εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, αν ψάχνετε άνθρωπο βιδωμένο στην καρέκλα, δεν θα τον βρείτε σε μένα. Είμαι υποχρεωμένος να παλέψω σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να σβήσουν και οι υπόλοιπες φωτιές. Αυτή η κυβέρνηση παλεύει σαν σύνολο για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις. Βιδωμένος στην καρέκλα δεν είναι κανένας μας, ούτε εγώ».

Πηγη: tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: