Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΜΕ ΤΟ ΔΟΞΑΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. ΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΟΥΣΑ

Βλέποντας τυχαία το συγκεκριμένο video η σκέψη για τη  συγγραφή ενός  άρθρου εισέβαλε αυθόρμητα και οι λέξεις με τη συνοδεία της συγκίνησης και  της τρυφερότητας  αποτυπώθηκαν με ευαισθησία πάνω στις λευκές γραμμές. Ευχαριστώ το νεαρό πατέρα και τη χρυσομαλλούσα θυγατέρα για την άριστη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Η χρυσομαλλούσα θυγατέρα αποκαλύπτει ότι στο τραγούδι δεν είπαν μία λέξη. Η αλήθεια είναι πως δεν αντιληφθήκαμε την παράλειψη, αφού είμαστε τόσο γοητευμένοι τόσο από την ερμηνεία όσο και από το υπέροχο και τρυφερό στιγμιότυπο του πατέρα και της θυγατέρας του, που πραγματικά μας έχει συγκινήσει.
Ο νεαρός πατέρας έχει μυήσει τη μικρούλα θυγατέρα όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί, στα χνάρια της κρητικής μας παράδοσης. Τραγουδούν παρέα για το ζευγάρι που άφησε εποχή.. Τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα του. Τι συγκινητικό μία μικρούλα να γνωρίζει και να τραγουδάει με την υπέροχη φωνή της, το τόσο όμορφο αριστούργημα του Κρητικού μας πολιτισμού. Επιπλέον μας γεννά έντονα συναισθήματα η παιδική αθωότητα, η αγάπη προς τον πατέρα -πρότυπο, το βλέμμα λατρείας που του ρίχνει την ώρα που τραγουδάει. Μία όμορφη οικογενειακή στιγμή που πολύ θα ήθελαν να τη έχουν , καθώς στη σύγχρονη εποχή ο θεσμός της οικογένειας δυστυχώς αρχίζει σιγά σιγά να περνάει κρίση.
Ευχόμαστε στον τρυφερό πατέρα και στην πανέμορφη θυγατέρα του, να ζουν ευτυχισμένοι και να ανασαίνουνε μαζί …μέχρι να ζει ο κόσμος.





Σύνταξη: ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ Πηγη: polispost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: