Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Μάσκα μέσα στο αυτοκίνητο: Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική – Πότε πέφτει 300 ευρώ πρόστιμο


 Μάσκα στο αυτοκίνητο: Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί παράταση στο lockdown κατά επτά ημέρες (σ.σ. ίσως μέχρι και τη Δευτέρα, 07/12/2020). Η πορεία του COVID-19 στην Ελλάδα είναι ανησυχητική και τα μέτρα για τη μάσκα οφείλουν να έχουν και συνέχεια.

Υπήρξαν μάλιστα αρκετές περιπτώσεις τις προηγούμενες ημέρες που επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ. Αυτό ισχύει για τη μη χρήση μάσκας σε επιβάτες αυτοκινήτων. Οι συγκεκριμένοι δεν γνώριζαν , το τι συνέβαινε. Εμείς επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το κάναμε για να μάθουμε τι ισχύει.

Τι οφείλετε να γνωρίζετε

– Πότε η μάσκα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική: Έτσι, η χρήση της μάσκας προσώπου μέσα στο αυτοκίνητο είναι υποχρεωτική όταν σε αυτό επιβαίνουν άτομα που η σχέση τους δεν είναι 1ου βαθμού.

– Πότε η μάσκα στο αυτοκίνητο δεν είναι υποχρεωτική: Επιτρέπεται χρήση μάσκας στο αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Όταν οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας (π.χ. γονείς μόνοι ή γονείς με τέκνα). Όταν ο οδηγός είναι ο μόνος επιβάτης του αυτοκινήτου.

– Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται: Θυμίζουμε ότι στις «πορτοκαλί» περιοχές επιτρέπεται οι επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο να είναι 4 μαζί με τον οδηγό. Φυσικά, δεν υπάρχει περιορισμός εάν οι επιβαίνοντες είναι γονείς μαζί με τα τέκνα τους.

Πηγη: newsitamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: