Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Ο φοιτητής που κατάφερε να χακάρει τη United Airlines και κέρδισε 15 εκατ. μίλια


Χάκερ κατάφερε να εισβάλλει σε σύστημα και κέρδισε 15 εκατ. μίλια, αξίας 300.000 δολαρίων από αμερικανική αεροπορική εταιρεία.

Ryan Pickren, φοιτητής του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια, είχε εμπλακεί σε μια σοβαρή υπόθεση υποκλοπής το 2015, καθώς είχε κατηγορηθεί ότι χάκαρε ένα μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων του διαδικτύου.


Ωστόσο, σήμερα ο ίδιος έλαβε μια ανταμοιβή για τις ικανότητές του συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Bug Bounty United Airlines κερδίζοντας 15 εκατ. μίλια από την αμερικανική αεροπορική εταιρεία.
Όλα ξεκίνησαν όταν η United Airlines κάλεσε εμπειρογνώμονες του διαδικτύου να προσπαθήσουν να χακάρουν το σύστημά της και όποιος κατάφερνε να ανακαλύψει έστω και ένα κενό ασφαλείας στο σύστημά της, θα ελάμβανε δωρεάν μίλια (ανάλογα με τα λάθη που θα εντόπιζε).
Ο Pickren ανακάλυψε 15 σοβαρά σφάλματα, σημειώνοντας ότι «είναι δυνητικά ανησυχητικό το γεγονός ότι τα συστήματα της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας μπορεί να έχουν τόσα λάθη». Ο ίδιος αποφάσισε να μην κρατήσει όλα τα μίλια και να δωρίσει τα πέντε εκατ. από αυτά στο Georgia Tech.


Δεν είναι ο Pickren ο μόνος χάκερ που ανακάλυψε προβλήματα στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Πριν λίγο καιρό, ο 19χρονος ερευνητής ασφαλείας Olivier Beg κέρδισε ένα εκατομμύριο μίλια από το πρόγραμμα τακτικών επιβατών, καθώς κατάφερε να επιδιορθώσει αδυναμίες ασφαλείας στον διαδικτυακό ιστότοπο της United.
Πηγη: hania.news

Δεν υπάρχουν σχόλια: