Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΚΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠώς να χρησιμοποιήσετε την κανέλα για φάρμακο και που.

Είναι  γεμάτη από φαρμακευτικές ιδιότητες που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην υγεία σας. Αυτό το άρθρο θα καλύψει τις κύριες παθήσεις στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα ως φάρμακο.
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που το ανθρώπινο είδος έχει εξοικειωθεί  εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η γενιά μας έχει  πλέον εξοικειωθεί με τις αρωματικές ιδιότητες και τα  οφέλη που έχει να προσφέρει. Θα το χρησιμοποιήσετε για να την προσθέσετε  στα ψημένα φαγητά μας, αναμιγνύεται σε ζεστά ροφήματα, και σε όλα τα είδη των αρωματικών και  εκπέμπει μια ζεστή  μυρωδιά.

Τύποι της κανέλας .


Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι κανέλα για μαγειρική χρήση:Της  Κεϋλάνης  (Cinnamomum verum ή Cinnamomum zeylanicum, επίσης γνωστή ως «αληθινή κανέλα») και η Cassia κανέλα (Cinnamomum aromaticaum και Cinnamomum burmannii, επίσης γνωστή ως «Saigon κανέλα»).
Η cassia και  της Κεϋλάνης  κανέλα προέρχονται από τον εσωτερικό φλοιό του Cinnamomum δέντρα,της  Κεϋλάνης  κανέλα είναι προτιμότερη. Η της Κεϋλάνης κανέλα είναι συνήθως πιο ακριβή από ό, τι οποιαδήποτε από τις εκδόσεις cassia, και είναι επίσης η  πιο στενά συνδεδεμένη με τα πιθανά οφέλη για την υγεία που περιλαμβάνουν την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Ένα άλλο πλεονέκτημα για της  Κεϋλάνης   εχει  πολύ χαμηλά επίπεδα κουμαρίνης.Η Κουμαρίνη είναι μια φυσικήτοξίνη η οποία έχει τη δυνατότητα να βλάψει το συκώτι σε υψηλές δόσεις, και  η Cassia κανέλα είναι μια κύρια πηγή κουμαρίνης. Έτσι, για τους ανθρώπους που είναι λάτρεις της κανέλας και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κανέλα, η κανέλα Κεϋλάνης είναι η καλύτερη επιλογή.

Πώς να δείτε την  διαφορά μεταξύ των τύπων κανέλας –

Η Κεϋλάνης   έχει μια γλυκιά και πιο λεπτή γεύση, και  εχει ελαφρώς πιο σκούρο χρώμα και ι μια ισχυρότερη γεύση. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει διάκριση μεταξύ Κεϋλάνη κανέλα και σκόνες cassia. Έτσι, όταν αγοράζετε κανέλα σε σκόνη, προσπαθήστε να βρείτε στην ετικέτα  η την πηγή της κανέλας ή καλέστε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή τον κατασκευαστή για να βρείτε αυτές τις πληροφορίες. Εάν αγοράσετε ένα ραβδί κανέλας, Κεϋλάνη κανέλα έχει μια διαφορετική υφή από cassia stick. Ο φλοιός του Κεϋλάνη κανέλα είναι πιο λεπτός και το ραβδί θα εχει  πολλαπλές στρώσεις  στον λεπτότερο φλοιό.  Η Cassia , από την άλλη πλευρά, είναι παχύτερη,  και έρχεται σε ένα κομμάτι και δεν παρουσιάζουν πολλαπλά στρώματα οποιουδήποτε είδους.

Θεραπευτικές χρήσεις

Η χρήση της κανέλας για θεραπευτικούς σκοπούς γίνεται όλο και πιο δημοφιλής πρακτική φυσική υγεία για διάφορους λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, έχει μια ευρεία ποικιλία ιατρικών παροχών, δέκα από τα οποία θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο. Στη συνέχεια, υπάρχει η  φυσική  και ασφαλές προσφυγή που έχει να προσφέρει. Τέλος, είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο νόστιμους τρόπους για να την  ενσωματώσετε στην  φυσική υγεία στη διατροφή σας. Παρακάτω αναφέρονται μερικοί από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κανέλα ιατρικώς. Στο τέλος θα βρείτε τη συνιστώμενη δόση για αυτό το μεγάλο καρύκευμα.

1. Η μείωση του σακχάρου στο αίμα

Αν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας δεν είναι σταθερά, παραμελώντας να τα  μπορούν να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες. Τα άτομα που έχουν δυσκολία με τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους, ιδιαίτερα οι διαβητικοί,να  χρησιμοποιήσουν την κανέλα, επειδή βοηθά στο σώμα να ανταποκριθεί στην ινσουλίνη πιο αποτελεσματικά, η οποία ενθαρρύνει τα  υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα είναι ένα από τα  καλύτερα τρόφιμα για τον έλεγχο του διαβήτη 

2. Μειώνει την χοληστερίνη

Όταν είστε  σε επίπεδα των λιποπρωτεϊνών  σε χαμηλής πυκνότητας (LDL) που δεν ελέγχονται, μπορείτε να αντιμετωπίσετε  μείζονες κινδύνους για την υγεία και  μείωση της υγείας της καρδιάς. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ελάχιστο 1 γραμμάριο κανέλα την ημέρα ενθαρρύνει  τα υγιή επίπεδα σακχάρου στο αίμα ανάμεσα σε τύπου 2 διαβητικούς

3. Θεραπεία των λοιμώξεων  με μαγιά

Η Θεραπεία των λοιμώξεων ζύμης είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά αποτελεσματικό ιατρικά οφέλη που προέρχεται από  την κανέλα. Μελέτες έχουν δείξει ότι είχε τη δυνατότητα να παρεμποδίζει την μόλυνση από την ανάπτυξη, ακόμη και όταν κατέστη ανθεκτική σε φαρμακευτική αγωγή.Το λάδι κανέλας είναι ο πιο κοινός τρόπος για τους ανθρώπους να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για το ζήτημα αυτό.

4. Μείωση Φλεγμονής

Υπήρχαν ιατρικές μελέτες που έγιναν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, που δοκιμάστηκαν το πόσο καλά η κανέλα μπορεί να βοηθήσει  ασθένειες όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ. Αυτές οι μελέτες διαπίστωσαν ότι η κανέλα πραγματικά  θα βοηθήσει  στην πρόληψη της φλεγμονής στον ιστό του εγκεφάλου. Αυτό εξασφαλίζει μια μεγαλύτερη και υγιέστερη ζωή για τον εγκέφαλό σας.

5. Αντιοξειδωτικές Επιπτώσεις

Όταν πρόκειται για τα πιο ισχυρά και αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά στον κόσμο,  η κανέλα τοποθετείτε  πραγματικά στην κορυφή Το σώμα χρησιμοποιεί τα αντιοξειδωτικά να καθαρίσει και να κρατήσει  τις βλαβερές ρίζες . Μπορει  επίσης να βοηθήσει  τα κύτταρα από κάθε μέρος του σώματός σας να ανακτήσουν πολύ πιο γρήγορα από την φθορά.

6. Αντιβακτηριακές  και αντι μυκητιασικές ιδιότητες.

Όταν χρησιμοποιείται σε μορφή πετρελαίου, κανέλα έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την απολύμανση τε πράγματα στο σπίτι σας όταν αναμειγνύεται με νερόεπίσης, χρησιμοποιείται ευρέως για την καταπολέμηση  μυκητιασικές λοιμώξεις, όπως το πόδι του αθλητή.

7. Βοηθά την πέψη

Χρησιμοποιεί τις αντιβακτηριακές ιδιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω για να βοηθήσει το μολυσμένο πεπτικό σύστημα και να προωθήσει την υγιή ανάλυση των τροφίμων. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι διευκολύνει το φούσκωμα, την  ναυτίας, βοηθά  στην πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και τη θεραπεία της διάρροιας. Αυτό ήταν ένα πολύ γνωστό  στην ιατρική χρήση στον κινεζικό πολιτισμό για εκατοντάδες χρόνια.

8. Μείωση του πόνου

Μπορεί αποτελεσματικά να κρατήσει μακριά  τις προσταγλανδίνες, οι οποίες είναι υποδοχείς που κάνουν τους νευρώνες σας πιο ευαίσθητους στον πόνο. Η μεγάλη ποσότητα μαγγανίου βοηθά επίσης να ενθαρρύνει την υγεία των οστών και την πρόληψη του πόνου που προκαλείται από την αρθρίτιδα.

9. Μείωση του βάρους

Είτε το πιστεύετε είτε όχι η  κανέλλα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας με την απώλεια βάρους. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία οδηγεί στον ταχύτερο μεταβολικό ρυθμό. Διατηρεί επίσης το αίσθημα της πείνας κατά το μεταβολισμό των σακχάρων και την καταστολή τους πόθους.

10. Υγιεινή πήξης του αίματος

Υπήρξε πολλή ιατρική έρευνα γύρω από την ικανότητα της κανέλλας για την αραίωση του αίματος. Οι μελέτες διαπιστώθηκε ότι διατήρησε τα αιμοπετάλια ένα πρόβλημα που συνήθως οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πόσο να πάρετε


Δεν υπάρχουν πολλά αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές, όταν πρόκειται για την  χρήση κανέλας. Κάποιοι επαγγελματίες συμβουλεύουν ότι μπορείτε να πάρετε μέχρι και ένα κουταλάκι του γλυκού την ημέρα αν είναι σε  κατάποση σε μορφή σκόνης. Τα έλαια και  τα συμπυκνώματα τείνουν να ποικίλουν σε ισχύ, οπότε θα πρέπει να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες πριν από τη χρήση τους. 

Αν θα παίρνει ένα μεγάλο ποσό, μπορεί να είναι τοξικό όταν χρησιμοποιείται υπερβολικά. Η συμβουλή είναι να αποφεύγετε  την κανέλα τελείως, αν είστε ήδη σε κάποια μορφή της ιατρικής αραίωση του αίματος.

Πηγη: bioathens.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: