Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η NASA άλλαξε τα δεδομένα στα ζώδια: Τι ζώδιο είσαι τελικά;

Σύγχυση σε όσους παρακολουθούν καθημερινά τις αστρολογικές τους προβλέψεις, προκάλεσε η προσθήκη ενός ξεχασμένου ζωδίου, του «Οφιούχου», το οποίο φαίνεται να έχει αλλάξει τις ημερομηνίες των ζωδίων.

Η είδηση ότι η NASA άλλαξε τις ημερομηνίες των ζωδίων «επειδή ο ουρανός είναι πολύ διαφορετικός σχετικά με 3.000 χρόνια πίσω» και «επειδή ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί», υπενθυμίζοντας ότι στον αρχικό κύκλο υπήρχαν 13 αστερισμοί και όχι 12, δημιούργησε… κρίση ταυτότητας σε πολλούς, καθώς στη λίστα προστέθηκε κι άλλο ένα ξεχασμένο ζώδιο, ο «Οφιούχος», τον οποίο οι Βαβυλώνιοι - εκπονώντας το σχέδιο του ζωδιακού κύκλου και θέλοντας να πετύχουν την απόλυτη αρτιότητα (12 μήνες, άρα 12 ζώδια) - άφησαν «έξω».
Με την προσθήκη του «Οφιούχου», λοιπόν, οι ημερομηνίες γέννησης που αντιστοιχούν στο κάθε ζώδιο, διαμορφώνονται ως εξής:

Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου
Υδροχόος : 17 Φεβρουαρίου -  11 Μαρτίου
Ιχθύς : 12 Μαρτίου - 18 Απριλίου
Κριός : 19 Απριλίου -  13 Μαΐου
Ταύρος : 14 Μαΐου -  21 Ιουνίου
Δίδυμος : 22 Ιουνίου - 20 Ιουλίου
Καρκίνος : 21 Ιουλίου - 10 Αυγούστου
Λέων : 11 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος : 17 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου
Ζυγός : 31 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός : 24 Νοεμβρίου - 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος : 30 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης : 18 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου
Η NASA απαντά, ρίχνοντας φως στο «μυστήριο» με τα ζώδια και δίνοντας απαντήσεις σε όσους πανικοβλήθηκαν από την είδηση ότι άλλαξαν οι ημερομηνίες των ζωδίων με την προσθήκη του «Οφιούχου».

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα που ανάρτησε στο blog της η NASA, εξηγώντας ότι η αστρονομία δεν έχει καμία σχέση με την αστρολογία: «Η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Κανείς δεν έχει αποδείξει ότι η αστρολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να περιγράψει τους ανθρώπους βασιζόμενη στην ημερομηνία γέννησης τους. Οι άνθρωποι διαβάζουν τις αστρολογικές προβλέψεις και τον ωροσκόπο τους κάθε μέρα στις εφημερίδες σαν να διαβάζουν ιστορίες μυθοπλασίας».
«Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της NASA, Λόρι Καντίλο. Επομένως, σε σχέση με 3.000 χρόνια πριν, τα ζώδια έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μήνα μετά.
Η NASA σημειώνει ακόμη πως δεν είναι η πρώτη φορά που αλλάζουν τα πράγματα στον ζωδιακό κύκλο, αφού ο άξονας της Γης τροποποιείται ανά διαστήματα (μετάπτωση του άξονα ή μετάπτωσης των Ισημεριών), επηρεάζοντας έτσι τις ημερομηνίες του εκάστοτε ζωδίου. Δηλαδή τα ζώδια ενδέχεται να αλλάξουν και πάλι στο μέλλον, καθώς η σημερινή τους καταγραφή είναι απλώς μια σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: