Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ξέρετε τελικά ποιο είναι το νόημα του τραγουδιού “Μακαρένα”;


Όλοι έχουμε χορέψει και χορεύουμε το τραγούδι “Μακαρένα”, αφού δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να λείψει από παιδικό ή αποκριάτικο πάρτι. 


Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ τι λένε οι στίχοι του τραγουδιού; Το καλοκαίρι του 1996, το τραγούδι “Μακαρένα” ακουγόταν σε όλον τον κόσμο.

Η μουσική ήταν τραβηχτική και το χορευτικό μεταδοτικό. Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ τι λένε οι στίχοι;

Οι στίχοι λένε

“Όταν χορεύω με αποκαλούν Μακαρένα και τα αγόρια λένε, ότι είμαι όμορφη…” 

“Όλοι με θέλουν, δεν μπορούν να με έχουν, οπότε έρχονται και χορεύουν δίπλα μου, κουνιούνται μαζί μου, στριμώχνονται δίπλα μου, και αν είσαι καλός, θα σε πάρω σπίτι μαζί μου”   

Η Μακαρένα είναι μια σειρήνα που παρασύρει τα αγόρια με τον χορό της. Τα πράγματα, όμως, παίρνουν μια άλλη τροπή στον επόμενο στίχο: 


“Τώρα, μην ανησυχείς για το αγόρι μου, Το όνομά του είναι Βιτορίνο, δεν τον θέλω, δεν τον αντέχω, δεν ήταν καλός, οπότε εγώ…”   

Στο τέλος του δεύτερου στίχου είναι πλέον εμφανές το τι συμβαίνει: “Μα τι θα έπρεπε να κάνω, αφού έλειπε εκτός πόλης και οι δυο φίλοι του ήταν τόσο καλοί..”  

 Για να ανακεφαλαιώσουμε, το τραγούδι μιλάει για μια κοπέλα που περιμένει να φύγει ο φίλος της για τον απατήσει με τους δυο καλύτερους του φίλους ταυτόχρονα.


Δείτε ολόκληρο το τραγούδι:
Πηγη: tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: