Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Johnson & Johnson - αποζημίωση μαμούθ σε καρκινοπαθή


Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε την εταιρεία Johnson & Johnson, να αποζημιώσει με 55 εκατομμύρια δολάρια (47,6 εκατ. ευρώ) μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι η χρήση των προϊόντων με τάλκη για προσωπική υγιεινή της δημιούργησαν καρκίνο στις ωοθήκες.

Η απόφαση αποτελεί την δεύτερη κατά σειρά δικαστική ήττα για την εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει περίπου 1.200 μηνύσεις με την κατηγορία ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καταναλωτές για τον κίνδυνο του καρκίνου από προϊόντα που περιέχουν τάλκη. Η δεύτερη δίκη έγινε στην πολιτεία του Μιζούρι, και η ενάγουσα ονομάζεται Γκλόρια Ρίστεσουντ.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, Κάρολ Γκούντριτς, η ετυμηγορία αντίκειται σε 30 χρόνια ερευνών που υποστηρίζουν ότι ο τάλκης σε καλλυντικά προϊόντα είναι ασφαλής. «Η εταιρεία σκοπεύει να ασκήσει έφεση και θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων της», πρόσθεσε.
Η Ρίστεσουντ είπε ότι χρησιμοποιούσε τα προϊόντα πούδρας τάλκη της J&J – μεταξύ των οποίων και η πασίγνωστη πούδρα για μωρά – στα γεννητικά της όργανα, επί δεκαετίες. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, της έγινε διάγνωση καρκίνου των ωοθηκών και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε αφαίρεση της μήτρας και παρεμφερείς επεμβάσεις.
Να σημειωθεί πως το ίδιο δικαστήριο είχε επιδικάσει τον Φεβρουάριο αποζημίωση 72 εκατομμυρίων δολαρίων (62,4 εκατ. ευρώ) στην οικογένεια μιας γυναίκας η οποία πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών μετά από χρήση της πούδρας τάλκη στα γεννητικά της όργανα.
πηγή: koutipandoras.gr