Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ "ΠΟΛΕΜΟ"

ΠΑΜΕ "ΠΟΛΕΜΟ" : Με μάσκες ραντίσματος, φτυάρια, γκασμάδες, κράνη, ψεκαστήρες ραντίσματος κατεβαίνουν οι Αγρότες σήμερα Σάββατο

Αποφασισμένοι για σύγκρουση με την κυβέρνηση στην “τελική μάχη της Αθήνας” καταφθάνουν εκτάκτως το Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλα τα μπλόκα της χώρας.

Έρχονται στην Αθήνα “πάνοπλοι” με γκασμάδες, ραντιστικά και μάσκες κι έτοιμοι για να χυθεί και αίμα αν χρειασθεί, προκειμένου να εμποδίσουν την ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού, καθώς όπως υποστηρίζουν τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε αφανισμό των πρωτογενή τομέα.

Του Μάνου Μεϊμαράκη

“Στέλνουμε μήνυμα προς τους βουλευτές πως αν ψηφίσουν τα μέτρα δεν θα βγουν από τα σπίτια τους” είναι ένα από τα κυρίαρχα μηνύματα της έκτακτης αυτής κινητοποίησης των αγροτών και ξεκαθαρίζουν ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν τα μέτρα θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικά θα επιχειρηθεί να προσεγγίσουν την Βουλή με τα τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα, ενώ σε περίπτωση που εμποδισθούν από την Αστυνομία θα φτάσουν στον Σύνταγμα με τα πόδια ή με άλλα μέσα.

“Συνάδελφοι, αυτή τη φορά δεν θα έχει πανυγήρια και χορούς. Θα έχει ξύλο και άνοιγμα τα κεφάλια. Χωρίς Μπούτα και κομματικούς στρατούς.
Συνάδελφοι, δεν θα φύγουμε από την Πλατεία Συντάγματος αν δεν πάρουν πίσω τα μέτρα. Γι” αυτό το λόγο παίρνουμε μαζί μας… μάσκες ραντίσματος, φτυάρια, γκασμάδες, κράνη, ψεκαστήρες ραντίσματος. Τα τρακτέρ με τα ραντιστικά γεμάτα βαπάν και θερινό πολτό”. Το τέλος ήρθε”




Η “τελική μάχη” στην Αθήνα

Η απόφαση για την “τελική μάχη στην Αθήνα”, όπως την χαρακτηρίζουν οι Εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών,Κτηνοτρόφων και Αλιέων, μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών ωρίμασε τον Απρίλιο, σε συναντήσεις εκπροσώπων από όλα τα μπλόκα της χώρας σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Η κάθοδος ήταν προγραμματισμένη να γίνει από την Δευτέρα 9 Μαϊου, αλλά αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί εκτάκτως το Σάββατο 7 Μαϊου.

Οι πολεμικές προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει καθώς από εθχές το βράδυ έχουν ενημερωθεί όλα τα μπλόκα για την μεγάλη κινητοποίηση του Σαββάτου.

»Το ξεκλήρισμα της χώρας και των περιουσιών μας δεν θα περάσει”
Όπως ανακοινώθηκε, στην μεθαυριανή κινητοποίηση θα ακολουθήσουν κοινή στάση οι αγρότες και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι αγροτικών κλάδων, όπως ανθοπαραγωγοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, κ.α.

“Στέλνουμε μήνυμα προς τους βουλευτές πως αν ψηφίσουν τα μέτρα δεν θα βγουν από τα σπίτια τους. Εάν νομίζετε ότι χαλαρώσαμε και κουραστήκαμε… κάνετε λάθος. Εμείς, τα παιδιά μας τα κοιτάμε και θα συνεχίζουμε να τα κοιτάμε στα μάτια. Εσείς εθνοπροδότες δεν θα μπορείτε. Δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεκληρίσετε”.
Πηγη:paraskhnio.gr/


Δειτε το βιντεο τι ειχε πει κρητικός αγρότης στην προηγούμενη διαδήλωση: