Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο σκληρός δημοσιογράφος της Deutsche Welle και ο εκνευρισμός του Νίκου Παππά - O υπουργός ζήτησε δύο φορές να κοπεί η συνέντευξη (VIDEO)


O υπουργός ζήτησε δύο φορές να κοπεί η συνέντευξη.


Ο ξένος δημοσιογράφος, παρουσιαστής της εκπομπής «Conflict Zone», έδειξε από την αρχή τις άγριες διαθέσεις του ρωτώντας αν η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί. 


Ο Νίκος Παππάς σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης (26 λεπτά) που δόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να τον αποκρούσει, ενώ δύο φορές ζήτησε να διακοπεί η συνέντευξη και να αποχωρήσει χωρίς όμως κανείς να του απαντήσει, καθώς τέτοιες πρακτικές δεν συνηθίζονται στο εξωτερικό, ακόμα και στις πιο σκληρές συνεντεύξεις.Το αποκορύφωμα ήρθε με το φινάλε και μία ερώτηση που μάλλον δεν περίμενε ο υπουργός.


Ο κ. Παππάς έσπευσε να απαντήσει ότι η λέξη sunbathe που χρησιμοποίησε ο κ. Friedman δεν είναι η ακριβής μετάφραση της λέξης «λιάζονται» για να λάβει την ανταπάντηση του δημοσιογράφου: «Η ίδια η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν έχει αρνηθεί τη μετάφραση αυτή».
«Ναι, αλλά εγώ σας λέω ότι το sunbathe σημαίνει χαίρομαι στην παραλία... Είπε ότι υπήρχαν μετανάστες που απολάμβαναν έξω τον ήλιο» προσπάθησε να συνεχίσει ο κ. Παππάς αλλά ο δημοσιογράφος συνέχισε να ρωτά με αποτέλεσμα τον έντονο εκνευρισμό του έλληνα υπουργού: «Θεέ μου, τι κάνω εδώ, μπορούμε να κόψουμε;» είπε κοιτάζοντας αριστερά του, ψάχνοντας οδό διαφυγής...


Ο δημοσιογράφος συνέχισε να του επισημαίνει ότι πρόκειται για επίσημη δήλωση και προσπάθησε στη συνέχεια να μαλακώσει τον κ. Παππά δίνοντάς του χρόνο να εξηγήσει. Εκείνος τότε απάντησε: «Υπήρχαν άνθρωποι που απολάμβαναν τον ήλιο κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτή τη δήλωση».


Μόλις ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Conflict Zone» της Deutsche Welle τον ευχαρίστησε και έπεσαν οι τίτλοι τέλους μπορείτε να δείτε στο βίντεο τον εκνευρισμό του υπουργού Επικρατείας που φαίνεται σαν να μαλώνει τον κ. Friedman.
Οταν ο δημοσιογράφος του είπε «δεν πήρατε το μάθημά σας», ο κ. Παππάς του είπε: «Αυτό να μου το λέγατε έναν χρόνο πριν».
Ο υπουργός Επικρατείας είπε επίσης ότι «η συμφωνία μας είναι συμβιβασμός», ενώ έντονος ήταν ο εκνευρισμός του όταν ερωτήθηκε για τον Γιάνη Βαρουφάκη για τον οποίο δήλωσε: «Ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι μαζί μας πια».


Ο δημοσιογράφος του διάβασε την περίφημη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για τους μετανάστες που λιάζονται και τον ρώτησε: «Υπουργός της κυβέρνησής σας έχει κάνει αυτή την ερώτηση;».
«Φούντωσε» ο Νίκος Παππάς με τον δημοσιογράφο Michel Friedman της Deutsche Welle που θέλησε να στριμώξει τον Έλληνα υπουργό για μία σειρά θεμάτων. 

Δεν ήταν μόνο η αναφορά στο λιάζονται της Τασίας που εκνεύρισε τον κ. Παππά. Ολόκληρη η συνέντευξη που δόθηκε στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας στο Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με τον δημοσιογράφο να εγκαλεί την Ελλάδα ότι δεν είναι καλός μαθητής και τον κ. Παππά να απαντά ότι είναι καλύτερος μαθητής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Πηγη: http://www.protothema.gr