Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Στο Βατικανό είναι κρυμμένη όλη η Αρχαία Ελληνική γραμματεία και όλα τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης ;


Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού να υπάρχει μία αλλαγή στη στάση τους απέναντι στα ελληνικά συγγράμματα της Αρχαίας Εποχής.

Αφορμή ήταν ο υπολογιστής των Αντικυθήρων πράγμα που έβαλε πολλούς ερευνητές σε σκέψεις αφού η λειτουργία και οι υπολογισμοί του είναι ακριβείας σε σχέση με το πλανητικό σύστημα.
Τόσο ο μηχανισμός (Γρανάζια) ο οποίος έχει φτιαχτεί με μεγάλη λεπτομέρεια και με τεχνολογία που είναι δύσκολο να υπάρχει στην αρχαιότητα όσο και οι μαθηματικοί υπολογισμοί έκαναν πολλούς να σκεφτούν ότι οι μύθοι δεν είναι και τόσο φανταστικοί.
Ο όρος μύθος που έχει μεγάλη διαφορά από το παραμύθι είναι μία αλήθεια κρυμμένη και κωδικοποιημένη ώστε να παραμείνει αναλλοίωτη στα χρόνια και να μην είναι εύκολο να μαθευτεί σε όσους δεν πρέπει.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν το πόσο σημαντικός ήταν ο Αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είναι ότι στα πανεπιστήμια πλέον αρχίζουν και κάνουν μελέτες στηριζόμενοι σε ελληνικά συγγράμματα.
Επίσης μετά την αυτοκρατορία του Ναπολέωντα ο οποίος αφού κατέκτησε την Ιταλία μπήκε στις στοές του Βατικανού ανακαλύπτοντας χιλιάδες αρχαία ελληνικά βιβλία που δεν είχαν βγει ποτέ στην επιφάνεια, πολλά από αυτά μεταφέρθηκαν στην Γαλλία για να μελετηθούν από ερευνητές αλλά όταν η Ιταλία ξανά έγινε κράτος, το Βατικανό ζήτησε δικαστικά να επιστραφούν τα βιβλία πίσω τα οποία και τα ξανά κλείδωσαν στην βιβλιοθήκη του Βατικανού χωρίς να μπορεί όλα αυτά τα χρόνια κανένας ερευνητής να τα μελετήσει.
Ένα ακόμα παράδειγμα προσπάθειας από πολλούς με μυστικό σκοπό να αποκρύψουν τον Αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τα συγγράμματα είναι το γεγονός ότι πριν χρόνια μεγάλος ελληνικός εκδοτικός οίκος που εξέδιδε βιβλία του Έλληνα ερευνητή Ιωάννη Πασά πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα με σκοπό να συνεχίσει το έργο του εκδοτικού οίκου αλλά όταν τον παρέλαβε στα χέρια του
Πηγή: voicenews.gr