Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Εύκολη και γρήγορη μπουγάτσαΕύκολη και γρήγορη μπουγάτσα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 κούπες καυτό γάλα
- 8 κ.σ. κρύο γάλα
- 8 κ.γ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Αρχικά, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τους κρόκους αυγών (ελαφρώς χτυπημένους) και τις 8 κουταλιές κρύο γάλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, συνεχίζοντας πάντα να αναδεύουμε.
Ακολούθως, προσθέτουμε τις 4 κούπες με το καυτό γάλα και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε έως του πήξει η κρέμα. Μόλις αυτό συμβεί, αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφού αφήσουμε την κρέμα να κρυώσει λιγάκι για να πήξει και περισσότερο, βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. Βάζουμε κάτω τα μισά φύλλα (προηγουμένως τα έχουμε βουτυρώσει ένα παρά ένα), ρίχνουμε την κρέμα και την απλώνουμε καλά για να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Εν συνεχεία, βάζουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας επίσης κι αυτά ένα παρά ένα. Μόλις τελειώσουμε, βουτυρώνουμε ελαφρώς και την επιφάνεια.
Ψήνουμε τώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι η μπουγάτσα μας να ροδίσει.
Το μόνο που απομένει πλέον είναι το σερβίρισμα. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα ή, εναλλακτικά, ανασηκώνουμε τα πάνω φύλλα και ρίχνουμε άχνη με κανέλα πάνω στην κρέμα και μετά την ξανασκεπάζουμε με τα φύλλα.
Πηγη: www.lovecook.gr

Πηγή: http://www.lovecook.gr