Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Μηλιά: Tο Χωριουδάκι χωρίς ρεύμα στα Χανιά που είναι μέσα στα 50 καλύτερα μέρη παγκοσμίως! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-VIDEO)


Σε μια πλαγιά του Κισσάμου και μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Χανιά βρίσκεται ένα μικρό χωριουδάκι που κλέβει τις εντυπώσεις ντόπιων και ξένων αφού μοιάζει παραμυθένιο. 


Σκηνικό βγαλμένο από άλλη εποχή, στη Μηλιά όλα είναι πέτρινα με λεπτομέρεις ξύλου, ενώ ο οικισμός δημιουργήθηκε στη θέση του παλαιότερου χωριού με τις 13 κατοικίες να αναπαλαιώθηκαν με βάση τα παραδοσιακά πρότυπα. 

Ο επισκέπτης εδώ δεν θα συναντήσει ούτε αυτοκίνητα αλλά ούτε και ηλεκτρικό, ενώ του δίνεται η ευκαιρία να ενσωματωθεί πλήρως στη φύση και να απολαύσει το τοπίο και τις γύρω ομορφιές.

Κρυμμένος ανάμεσα στα βουνά, όσοι τον επισκέπτονται είναι λάτρεις του οικοτουρισμού αλλά και των βιολογικών προϊόντων, αφού οι καλλιέργειες στο χωριό παρέχουν όλα τα απαραίτητα. 


Στην ουσία πρόκειται για οικισμό-ξενοδοχείο όπου οι επισκέπτες φροντίζουν για τη διατροφή τους, ενώ παράγουν κρασί και λάδι. Ο φωτισμός γίνεται με λάμπες πετρελαίου, ενώ το νερό έρχεται από κοντινή πηγή. 

Το συγκεκριμένο κατάλυμμα μπήκε στη λίστα του Lonely Planet ως ένα από τα 50 μαγικά μέρη που πρέπει κάποιος να δει στην Ευρώπη.











Δείτε το βίντεο με την Μηλιά:




Πηγη: tilestwra.com