Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Κατασκεύασε όπλο από απλά αντικείμενα αεροδρομίου για να αποδείξει ότι ο έλεγχος δεν παίζει ρόλο

Η ασφάλεια του αεροδρομίου με τους ανιχνευτές μετάλλων, τις ακτίνες x και τις τυχαίες επιθεωρήσεις αποσκευών, υπάρχουν για κάποιο λόγο.
Προστατεύουν τους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρίες από πειρατείες και τρομοκρατικές επιθέσεις. Η ασφάλεια στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, έγινε ακόμη πιο δυνατή μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Η Εσωτερική Ασφάλεια καθιέρωσε την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) για να παρέχεται ενισχυμένος έλεγχος για πιθανά όπλα. Ωστόσο, ένας άνδρας απέδειξε πως είναι άσκοπη η συγκεκριμένη υπηρεσία. Συναρμολόγησε ένα θανατηφόρο όπλο, χρησιμοποιώντας διάφορα είδη που αγόρασε από ένα κατάστημα του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου. 
Δημιούργησε ένα πλήρως λειτουργικό όπλο:

Ο σχεδιαστής ιστοσελίδων της Βόρεια Καρολίνα και ανεξάρτητος ερευνητής ασφαλείας, Έβαν Μπουθ, στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με κατασκευές. Ο ίδιος έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο όπλο από διάφορα αντικείμενα που αγόρασε από το κατάστημα δώρων του αεροδρομίου. Τα αντικείμενα έμοιαζαν αρκετά αβλαβή: ένα πιστολάκι και λαστιχάκια για τα μαλλιά, μπαταρίες και μαγνήτες. Όμως ο άνδρας έφτιαξε με επιτυχία ένα όπλο με πλατύ στόμιο. Ο άνδρας ξεκίνησε αυτό το έργο αμέσως μετά την εισαγωγή ανιχνευτών σώματος από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών. Ωστόσο, η καλή φήμη της συγκεκριμένης υπηρεσίας, άλλαξε μετά την εμφάνιση του αυτοσχέδιου όπλου του Μπουθ. Με μπαταρίες λιθίου που αγοράζουν συνήθως οι ταξιδιώτες για τις φωτογραφικές τους μηχανές, ένα κουτί Ρεντ Μπουλ, σπρέι σώματος Axe και ένα προφυλακτικό γεμάτο με νερό, ο άνδρας απέδειξε πως η Υπηρεσία Ασφαλείας είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένη για να σταματήσει μια τρομοκρατική επίθεση στα αεροδρόμια. Προφανώς, το λίθιο και το νερό δημιουργεί αρκετή θερμότητα για να ανατινάξει ένα κουτάκι Axe

Πριν δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του «Terminal Cornucopia» τις δυνατότητες των όπλων του, φρόντισε να ενημερώσει το FBI, τη CIA και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας της κυβέρνησης για το έργο του. Με αυτό τον τρόπο, απέφυγε τις διερευνήσεις για πιθανές διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Την ίδια στιγμή, εξασφάλιζε χρηματοδοτήσεις για την ανεξάρτητη έρευνα ασφαλείας των δημιουργιών του. Η παράξενη επίδειξη εφευρετικότητας με τα όπλα του Έβαν Μπουθ, απέδειξε πως όλα είναι δυνατά όταν οι τρομοκράτες έχουν στο μυαλό τους να προκαλέσουν προβλήματα. Η παρέμβαση της Υπηρεσίας Ασφαλείας είναι μια περιττή σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων. 

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τα αυτοσχέδια όπλα του Έβαν Μπουθ:
πηγη: tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: