Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Αγριεύουν τα πράγματα με τους 8 πραξικοπηματίες - Περίεργη εμπλοκή της Ελλάδας


Περιπλέκεται επικίνδυνα για την Ελλάδα το θέμα με τους 8 συλληφθέντες πραξικοπηματίες.


Συνεχείς είναι οι απειλές από πλευράς τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τους 8 συλληφθέντες Τούρκους πραξικοπηματίες, όπου σήμερα το μεσημέρι πριν τις 12 προσγειώθηκαν παράνομα στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Οι τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχαγοί αιτήθηκαν από την πρώτη στιγμή άσυλο στη χώρα μας, με την τουρκική κυβέρνηση να προειδοποιεί την Ελλάδα να μην ανακατευτεί περισσότερο πάνω στο θέμα και να παραδώσει με συνοπτικές διαδικασίες τους πραξικοπηματίες. 
Ενδεικτικές είναι και οι ευθείες απειλές που εκτόξευσε πριν από λίγο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δια στόματος του Μ.Τσαβούσογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλεί την Αθήνα με σημαντική επιδείνωση των ελληνο-τουρκικών σχέσεων σε περίπτωση που δεν παραδώσει τους πραξικοπηματίες. 
Στο μεταξύ η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν αρκετά ψύχραιμη, καθώς δεν φαίνεται, προς το παρών, να είναι διαθετειμένη να παραδώσει γρήγορα τους Τούρκους αξιωματούχους. Την ίδια στιγμή όλες οι μονάδες του ελληνικού στρατού παραμένουν στον ύψιστο συναγερμό, με την ενεργοποίηση της διακλαδικής ειδικής δύναμης του ΓΕΕΘΑ Δύναμη "Δ" να καταδεικνύει την κρισιμότητα της κατάστασης. 
Μία εμπλοκή της Ελλάδας από το πουθενά δεν είναι και το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό. 
Πηγη: el.gr