Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πως να κάνεις το smartphone σου… 3D εκτυπωτή;


Η OLO 3D Inc λανσάρει σύστημα που μετατραπεί οποιοδήποτε iOS, Android ή Windows smartphone σε 3D printer…



Το σύστημα της OLO 3D Inc. βασίζεται στη στερεολιθογραφία και το φως από ένα smartphone που έχει οθόνη μέχρι και σε διαγώνιο 5.8 ιντσών.
Ένας μικρός κύβος δέχεται στη βάση του το Android, iOS ή Windows smartphone, ενώ η ειδική εφαρμογή της OLO αναλαμβάνει να στείλει τις εικόνες που προορίζονται για τρισδιάστατη εκτύπωση.


Το υλικό της εκτύπωσης είναι μία ειδική ρητίνη, ενώ οι χρήστες του συστήματος μπορούν να στείλουν εικόνες προς εκτύπωση σε άλλους χρήστες του OLO app, ή να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες με τη χρήση ενός ειδικού λογισμικού, όπως είναι το Autodesk 123D Catch ή άλλα.
Ένα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι το σύστημα της OLO μπορεί να εκτυπώνει διαφορετικά αντικείμενα ταυτόχρονα.
Αυτή τη στιγμή ο 3D printer της OLO είναι διαθέσιμος μέσω καμπάνιας crowdfunding στο Kickstarter σε προνομιακή τιμή 99 δολαρίων ΗΠΑ, ενώ όταν κυκλοφορήσει στο εμπόριο θα κοστίζει περίπου 450 δολάρια στην αμερικανική αγορά.

Σ’ αυτό το σημείο να πούμε ότι η καμπάνια για τον 3D Printer στο Kickstarter κατάφερε να φέρει 800.000 δολάρια στα ταμεία της OLO 3D Inc και μάλιστα μόλις μέσα στις πρώτες τέσσερις ημέρες από την έναρξή της, νέο που μόνο ευχάριστο μπορεί να είναι για όσους ανυπομονούν να κάνουν τις πρώτες 3D εκτυπώσεις από το… κινητό τους.
Πηγη: cretadrive.gr