Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Mας ψεκάζουν; Η εξήγηση για τις λευκές γραμμές στον ουρανό της Θεσσαλονίκης (Φώτο)

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε εκ νέου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή άσπρες γραμμές που εμφανίστηκαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και είναι εντονότερες το τελευταίο διήμερο.
Άλλοι με χιούμορ και άλλοι με προβληματισμό, μοιράζονται εικόνες από τον ουρανό και αναρωτιούνται πού μπορεί να οφείλεται το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, που έχουν μοιραστεί στα social media οι χρήστες, πρόκειται για γραμμές, που μοιάζουν με ιδιόμορφα σύννεφα. Πολλοί είναι εκείνοι που συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως «μας ψεκάζουν». «Ευτυχώς δεν θα έχουμε κουνούπια και μπαμπούρια με τόσους αεροψεκασμούς…», γράφει χαρακτηριστικά ένας χρήστης. Μιλώντας στο thestival.gr, ο Καθηγητής του τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, Νίκος Στεργιούλας διαβεβαιώνει πως δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. «Έχει δημιουργηθεί μια παραφιλολογία, γύρω από διάφορα τέτοια φαινόμενα», σημειώνει ο ίδιος.

«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Μπορεί να είναι απλώς καπνοί από αεροπλάνα, οι οποίοι σκόρπισαν και «άνοιξαν», μετά το πέρασμα των αεροσκαφών και παρέμειναν για κάποια ώρα στον ουρανό, ανάλογα και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες», αναφέρει ο κ. Στεργιούλας. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να πρόκειται για τυχαίους σχηματισμούς από σύννεφα. 

«Τα σύννεφα μπορούν να δώσουν οποιουσδήποτε σχηματισμούς», εξηγεί ο Καθηγητής του ΑΠΘ. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνει πως δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο καιρικό ή φυσικό φαινόμενο, ικανό να προκαλέσει ανησυχία.



Πηγη: tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: