Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Το αμερικανικό κράτος τον «κυνηγά» για να του δώσει σύνταξη

Απίστευτο και όμως αληθινό!


Την ώρα που χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα «κυνηγούν» το κράτος για πάρουν τη σύνταξή τους, η οποία όχι μόνο είναι μειωμένη, αλλά με το πέρασμα των χρόνων μειώνεται κι άλλο, στην Αμερική, το κράτος «κυνηγά» τον εργαζόμενο για να του δώσει τη σύνταξη.

Αυτή η σημαντική και εμφανής αντίθεση ανάμεσα στις δύο χώρες γίνεται εμφανής από το χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ανθρώπου που για 15 χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην Αμερική, παίρνοντας κανονικά ένσημα.
Ωστόσο, τα τελευταία 25 χρόνια έχει μετακομίσει στην Ελλάδα και εργάζεται κανονικά εδώ.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες μέρες βρέθηκε προ εκπλήξεως! Τι συνέβη;
Έπειτα από απανωτά τηλεφωνήματα αγνώστου αριθμού, το σήκωσε και του ήταν δύσκολο να πιστέψει όλα όσα άκουγε.

Όπως είπε στο neakriti.gr,  η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει πως δικαιούται σύνταξη διότι συμπληρώνει τα 40 απαραίτητα 3μηνα εργασίας στην Αμερική. Τι σημαίνει αυτό; Πώς αν ο ίδιος επιλέξει να πάρει σύνταξη στα 62 του χρόνια, θα λαμβάνει 596 δολάρια το μήνα. Αν ωστόσο επιλέξει να… συνταξιοδοτηθεί στα 66 χρόνια, το ποσό που θα λαμβάνει μηνιαίως είναι 836 δολάρια.


Το μόνο που αρκεί είναι, όταν ο ίδιος το αποφασίσει, να ενημερώσει την Αμερικανική Πρεσβεία στέλνοντας τα απαραίτητα στοιχεία και από  'κει και πέρα θα μπαίνουν στο λογαριασμό του τα χρήματα που δικαιούται.

Και κάπου εδώ πέφτουν οι ερωτήσεις «βροχή»: Είναι δυνατόν εν έτει 2017, ο συνταξιούχος στην Ελλάδα να «κυνηγά» το κράτος για να πάρει τα χρήματα που δικαιούται, ενώ ένα άλλο κράτος «κυνηγά» τον ίδιο τον πολίτη;

Ένας άνθρωπος που εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια λείπει από την Αμερική, λαμβάνει τηλεφώνημα για να μην… ξεχάσει τη σύνταξή του, ενώ ο δικαιούχος στην Ελλάδα πρέπει να «ενοχλήσει» ο ίδιος το κράτος;

Πηγη: neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: