Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Πανικός στο Σκαλάνι, το ανακριτικό της τροχαίας άρχισε να μοιράζει κλήσεις. (ΦΩΤΟ)


Απόγευμα Δευτέρας, 7:30 και όλα ηταν ήρεμα και συνηθισμένα στο χωριό Σκαλάνι, η καφετέρια του χωριού γεμάτη, τα καφενεία στην πλατεία με το γνωστό κόσμο του και όλα ήταν ήρεμα και καθημερινά.

Ξαφνικά εμφανίζεται η ανακριτική κλούβα της τροχαίας με 3 αστυνομικούς και κατεβηκαν και άρχισαν να μοιράζουν κλήσεις στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.




Πανικοβλημένοι οι κάτοικοι άρχισαν να ρωτάνε γιατί γίνεται αυτό, ο ισχυρισμός του αξιωματικού ήταν ότι εμποδίζει τη στροφή του λεωφορείου και ότι οι δρόμοι του χωριού είναι πεζόδρομοι.

Επικράτησε ένας μικρός πανικός, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούσαν να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό,  το θεωρούσαν μια χαζή δικαιολογία. 

Είναι δυνατόν να είναι πεζόδρομος όλο το χωριό; τότε γιατί να μπαίνει μέσα στον πεζόδρομο το λεωφορείο; και που είναι οι πινακίδες που λεν ότι είναι πεζόδρομος; Είναι λίγες από τι ερωτήσεις που κανένας από τους τρεις τροχονόμους δε μπορούσε να δώσει απάντηση. 
Μια άλλη ερώτηση που έκανα ήταν: Τότε εσείς με την κλούβα της τροχαίας γιατί παρκάρατε παράνομα και εμποδίζετε; (ΦΩΤΟ)



Σοβαρές απαντήσεις δε πήρε κανένας από τους κατοίκους του Σκαλανιου, με τον αξιωματικό να παραπέμπει στο ΚΤΕΛ και στον διοικητή της τροχαίας τους κατοίκους.

Να σημειωθεί ότι το λεωφορείο στο Σκαλάνι έρχεται ως τις 4:30 και το περιστατικό έγινε στις 7:30.

Καμιά πινακίδα που να λέει πεζόδρομος ή ότι απαγορεύεται το παρκάρισμα







Το πρόστιμο πάντως είναι 80€ όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.