Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πακιστανός ξήλωσε 55 μετασχηματιστές στη Βοιωτία - Ζημιά 295.000 ευρώ προκάλεσε στη ΔΕΗ αλλά έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.


Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.


Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το πρωί, μετά από πεζή καταδίωξη, στην περιοχή του Ακραίφνιου Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας που διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάστηκαν συνολικά (55) κλοπές - φθορές μετασχηματιστών από τον Νοέμβριο του 2015, με τη ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση να εκτιμάται στις (295.000) ευρώ

Κατασχέθηκαν (3) χάλκινα πηνία, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από μετασχηματιστή σε αγροτεμάχιο στην πεδιάδα της Κωπαίδας, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, καθώς και (3) αυτοσχέδια ξύλινα κοντάρια, κατάλληλα για τη διακοπή ηλεκτροδότησης εναέριων μετασχηματιστών




Συνελήφθη, χθες (11-07-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην περιοχή του Ακραίφνιου Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Σε βάρος του 30χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, καθώς και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων. Επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς όπως διαπιστώθηκε διαμένει παράνομα στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και εφαρμογής επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών σε περιοχές της Βοιωτίας, ο 30χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, μετά από πεζή καταδίωξη, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε., ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διάφορα σημεία, πλησίον του χώρου εντοπισμού του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:




•    (3) χάλκινα πηνία, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα από έναν μετασχηματιστή, σε παρακείμενο αγροτεμάχιο στην πεδιάδα της Κωπαίδας Βοιωτίας.
•    (2) σακβουαγιάζ, επιμελώς κρυμμένα, τα οποία περιείχαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, όπως κόφτες, κλειδιά διαφόρων μεγεθών, επαναφορτιζόμενος ηλεκτρικός τροχός, ιμάντες κ.α..
•    (3) αυτοσχέδια ξύλινα κοντάρια, εκ των οποίων το ένα είχε στην άκρη του ενσωματωμένη μία μεταλλική βίδα, κατάλληλα για τη διακοπή ηλεκτροδότησης εναέριων μετασχηματιστών.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε..

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της σπείρας, δρώντας κυρίως μεταμεσονύχτιες ώρες και τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου του 2015, ενέχονται στην διάπραξη συνολικά πενήντα πέντε (55) κλοπών μετασχηματιστών, στις περιοχές Κάστρο, Κόκκινο και Ακραίφνιο Βοιωτίας, αλλά και στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, ενώ η συνολική ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση, εκτιμάται στις (295.000) ευρώ.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών


Πηγη: pireasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: