Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕΡΕΝΤΕΣ: ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΤΕ ΕΣΑΣ & ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ


Η πρώτη μερέντα κατασκευάστηκε το 1946, το Nutella είναι η εμπορική ονομασία ενός ιταλικού ζαχαρούχου σε κρέμα σοκολάτας φουντουκιού, που είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και το οποίο τα παιδιά λατρεύουν!

Οι γονείς το θεωρούν ως ένα βάζο γεμάτο θρεπτικά φουντούκια και λίγη σοκολάτα και ταΐζουν τα παιδιά τους με αυτό ως μέρος ενός υγιεινού και ισορροπημένου πρωινού.

Τα οφέλη της μερέντας … είναι ανύπαρκτα.

Οι μερέντες δεν προσδίδουν κάποιο όφελος για την υγεία, επειδή μόνο το 10% της κρέμας περιέχει φουντούκια.
Για παράδειγμα, δύο κουταλιές της σούπας μερέντας περιέχουν 11 γραμμάρια λίπους (3,5 g κορεσμένα), και 21 γραμμάρια ζάχαρη, τα οποία είναι 200 θερμίδες. Μια κανονική σοκολάτα περιέχει 12-16 γραμμάρια λίπους και 250 θερμίδες.
Σύμφωνα με την ετικέτα στο βάζο, η μερέντα περιέχει:
«Ζάχαρη, φοινικέλαιο, φουντούκια, κακάο, αποβουτυρωμένο γάλα, μειωμένα ορυκτά ορρού γάλακτος (γάλα), λεκιθίνη σόγιας ως γαλακτωματοποιητή, βανιλλίνη: ένα τεχνητό άρωμα»
Έτσι, η ζάχαρη είναι το νούμερο ένα συστατικό και τα φουντούκια είναι στην τρίτη θέση.
και η ζάχαρη, δεν χρειάζεται… συστάσεις
και το κακό είναι πως πάρα πολύ συχνά ΔΕΝ ξέρουμε καν ότι την καταναλώνουμε, αλλά ούτε και τις τεράστιες ποσότητες που περιέχουν αρκετά τρόφιμα
Χρηματοδοτείται από τη Revcontent (Αφορά μόνο την Nutella)
Εταίρος με το ταχύτερα αναπτυσσόμενο δίκτυο διαφήμισης στον κόσμο
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα« φυσικά »συστατικά.


Φοινικέλαιο
Μια μελέτη σε ανθρώπους το 1997 διαπίστωσε ότι ένα ενεργό συστατικό στο φοινικέλαιο προκαλεί αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Επόμενη μελέτη, το 1999, δημοσίευσε τις επικίνδυνες επιπτώσεις του οξειδωμένου φοινικέλαιου, που βρίσκεται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της μερέντας. Το οξειδωμένο φοινικέλαιο προκαλεί αναπαραγωγική τοξικότητα και είναι τοξικό για το ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά και τους πνεύμονες.
Ορός γάλακτος
Ο ορός γάλακτος είναι προϊόν των αγελάδων που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, ορμόνες και αντιβιοτικά.
Ο ορός γάλακτος στεγνώνεται με θερμότητα και με αυτή τη διαδικασία χάνει σχεδόν το 90% των όποιων θρεπτικών ουσιών του, καθιστώντας το εντελώς άχρηστο.
Λεκιθίνη σόγιας
Η λεκιθίνη σόγιας παράγεται όταν ένας χημικός διαλύτης εξάγει σογιέλαιο από ακατέργαστη σόγια. Στη συνέχεια, θα «αποκομμιωθεί» με νερό έως ότου η λεκιθίνη διαχωριστεί από το έλαιο.
Έπειτα θα υποστεί λεύκανση σε μια ξηρή κατάσταση με υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Βανιλλίνη
Η βανιλίνη είναι χημικά επεξεργασμένη σε ένα εργαστήριο, χρησιμοποιώντας πετρέλαιο και το 95% αποτελείται μόνο το άρωμα της βανίλιας, με σχεδόν μηδαμινό ίχνος της πραγματικής βανίλιας.


Όξινο γλουταμινικό νάτριο
Επίσης, περιέχει MSG ,το οποίο έχει επιβλαβή επίπεδα της εξιτο-τοξίνης και γλουταμινικού οξέος. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξιτο-τοξίνη οδηγεί σε πολλές νευρολογικές διαταραχές, όπως ημικρανίες και επιληπτικές κρίσεις.
Εδώ και αν μιλάμε για δηλητήριο
Οπότε η λύση ΕΔΩ μια συνταγή για μερεντα χωρίς πολλά συντηρητικά.
https://kriti-channel.blogspot.gr/2016/09/merenta.html

Πηγη: olastifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: