Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Έρευνα κατά Μαρινάκη ξεκίνησε και η UEFAΠαρά τις οργισμένες ανακοινώσεις κατά του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου και τις δηλώσεις περί «εκτέλεσης συμβολαίου», ο Βαγγέλης Μαρινάκης φαίνεται πως αποκτά νεό πονοκέφαλο, καθώς, σύμφωνα με τον Guardian, και η UEFA έχει ξεκινήσει έρευνα για τις κατηγορίες περί στημένων αγώνων.


Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο, η UEFA φαίνεται πως έχει έλθει ήδη σε επαφή, εδώ και μερικούς μήνες, με τον εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλο.
«Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για την ΠΑΕ Ολυμπιακός» δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού προσθέτοντας ότι «Έχει σταλεί επίσημο αίτημα για να πάρει η UEFA την έκθεση που έχει συντάξει ο κ. Δασκαλόπουλος».
«Το ανανεωμένο ενδιαφέρον της UEFA για την υπόθεση, η οποία απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2013, είναι σημαντικό» τονίζει ο Guardian γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενδιαφέρεται να αγοράσει και τη βρετανική Νότινγχαμ Φόρεστ.
Σε αντίθεση με την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η UEFA δεν χρειάζεται να υπάχει καταδίκη για να αναλάβει δράση έναντι ομάδων ή ατόμων.
Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αρνήθηκε να σχολιάσει στον Guardian, ωστόσο, η εφημερίδα εκτιμά ότι ο κ. Μαρινάκης θα πάρει άδεια για να επενδύσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο γιατί δεν υπάρχουν καταδίκες για εγκληματικές δράσεις.
Ανακοίνωση εισαγγελέων κατά Μαρινάκη

Τις δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «διατεταγμένη υπηρεσία» και «εκτελέσεις συμβολαίου» πίσω από την πρόταση για προφυλάκισή του σχολιάζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς απαντούν ότι «Οι επιθέσεις λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».
«Οι επιθέσεις λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή δηλώσεις που δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί «διατεταγμένης υπηρεσίας» και περί «εκτελέσεως συμβολαίου» από εισαγγελικούς λειτουργούς.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει: «Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί “διατεταγμένης υπηρεσίας” και περί “εκτελέσεως συμβολαίου” από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.
Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.
Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».
Πηγη: pancreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: