Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Αύγο Δεινοσαύρου 200 ΕΚΑΤ. ΕΤΩΝ ΕΚΚΟΛΑΦΘΗΚΕ σε μουσείο του Βερολίνου!!!


Μια δυσλειτουργία με το σύστημα θέρμανσης του Μουσείου für Naturkunde ( ή Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ) είχε κάποιες απρόβλεπτες συνέπειες ,όπως για ένα αυγό Gasosaurus που χρονολογείται από το Ιουρασική περίοδο η οποία έληξε για το ίδιο με την εκκόλαψη του , γεννώντας  το πρώτο δεινόσαυρο που βλέπει το φως της ημέρας σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρόνια.
Το αυγό, το οποίο πίστευαν πως ήταν απολιθωμένο, διατηρήθηκε σε μια μικρή αποθήκη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο λεβητοστάσιο . Όταν το σύστημα άρχισε να υπερθερμενεται πριν από μερικές εβδομάδες, φαίνεται πως με έναν εκπληκτικό τρόπο ξεκίνησε και τη διαδικασία επώασης του, με αποτέλεσμα το αυγό να εκκολαφθει .

« Πρόκειται για μια απίστευτη ευκαιρία για την επιστήμη » , εξηγεί Gunther Warburg , παλαιοβιολόγος στο μουσείο . « Ο Gasosaurus έχει χαρακτηριστεί ως ένας σαρκοφάγος δεινόσαυρος tetanuran της οικογένειας θηριοποδων που προέρχονται από την Κίνα . Θα παραμενε ένα μυστήριο , διότι το μόνο που ειχαμε προς μελετη ήταν λίγα ερείπια . Αλλά τώρα έχουμε ένα ολοζωντανο ! Νιώθω σαν να είμαι στο Τζουράσικ Παρκ την ταινία ! » Εξηγεί ο ειδικός , φανερά ενθουσιασμενος .

Το δείγμα έχει ήδη μεταφερθεί στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου , όπου μπορεί να μελετηθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον . Μερικά γεγονότα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί σχετικά με το πλάσμα , συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και του βάρους που είναι , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς (πάντα και σε όλα) 41 εκατοστά ύψος, με βάρος 11 κιλά.

Πηγη: amfipolinews.blogspot.gr