Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Βγήκαν οι καραμπίνες στη Μόρια – Έτρεχαν να κρυφτούν πρόσφυγες και μετανάστες


84χρονος κάτοικος της Μόριας, μην μπορώντας να αντικρύζει πλέον το χάος και αγνακτισμένος από την ανυπαρξία του κράτους έβγαλε καραμπίνα και απείλησε πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το hotspot της περιοχής.



Για λίγο επικράτησε ένταση, χωρίς ευτυχώς ο κάτοικος της περιοχής να πυροβολήσει. Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία και λίγο αργότερα ο 84χρονος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι κατείχε νόμιμα το όπλο και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία.
Το περιστατικό έρχεται να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στην πολύπαθη περιοχή.
Οι παράνομοι μετανάστες που βρέθηκαν απέναντι από τον 84χρονο έτρεχαν πανικόβλητοι.
Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο νησί. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Λέσβου τόνισε:

“Η κατάσταση είναι τόσο εκρηκτική στο νησί που αρκεί μία σπίθα για να ανάψει μεγάλη φωτιά. Σε αυτό συντελούν και άνθρωποι οι οποίοι προβοκάρουν, θα έλεγα, προσπαθούν δηλαδή να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία της Μυτιλήνης και της Λέσβου γενικότερα. Ορισμένοι εξ αυτών πιστεύω ότι αναζητούν να χυθεί και αίμα. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί. Αν μου ζητηθεί μπορώ να καταγγείλω πρόσωπα τα οποία υποδαυλίζουν την κοινωνική σταθερότητα του νησιού. Αυτά τα άτομα μπορεί είναι από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό”.

Συνολικά 69 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το τελευταίο 24ωρο. Από χθες Τετάρτη έως και σήμερα Πέμπτη το πρωί στη Λέσβο πέρασαν 50 άτομα, στη Χίο κανένας και στη Σάμο 19. Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.397, στη Χίο 3.693 και στη Σάμο 1.176. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.266.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: