Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι του STAR και του Alpha στη Ν. Υόρκη να παρακολουθούν με περούκες την Ασφάλεια του Τσίπρα


Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι, οι Θάνος Δημάδης του Alpha και ο Δημήτρης Σουλτογιάννης του STAR, εντοπίστηκαν στη Νέα Υόρκη, από άντρες των Αμερικανικών Υπηρεσιών, να περιφέρονται μεταμφιεσμένοι με περούκες και μακιγιάζ και να παρακολουθούν την Ασφάλεια του πρωθυπουργού ο οποίος διέμενε στο ξενοδοχείο Westin Grand Central.

Οι άντρες των Μυστικών Υπηρεσιών, διέκριναν το Σάββατο το μεσημέρι, περίπου στις 2:30, πως τα δύο άτομα τα οποία δήλωναν ότι ανήκουν στη συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα, περιφέρονταν ύποπτα.
Κάποια στιγμή οι άντρες των αμερικανικών Υπηρεσιών επιχείρησαν συνοδευόμενοι από τη φρουρά του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά να κάνουν έλεγχο της ταυτότητάς τους στο μπαρ του ξενοδοχείου. Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι ήταν τελικώς Έλληνες δημοσιογράφοι, είχαν καταναλώσει προϊόντα στο μπαρ και υπέγραφαν τις αποδείξεις του λογαριασμού με χρέωση στο όνομα του Γιώργου Χριστοφορίδη , ο οποίος ήταν μέλος της επίσημης αποστολής του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος του Alpha, Θάνος Δημάδης, ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου. 
Ο δεύτερος δημοσιογράφος, του Star Channel, Δημήτρης Σουλτογιάννης, επίσης μεταμφιεσμένος (με καφέ περούκα, πράσινο καπέλο, γυαλιά ηλίου) καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο και στην συνέχεια συναντήθηκε με τον πρώτο στο μπαρ. 
Αμέσως μετά και αφού χρέωσαν τον λογαριασμό στον κ. Χριστοφορίδη, βγήκαν έξω από το καφέ. Ο ένας κάθισε απ'έξω και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.
Από την εξακρίβωση επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω και, αρχικά, τα δύο άτομα δήλωσαν, ψευδώς, στις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. Σε δεύτερο χρόνο -και αφού με τη συνδρομή των ελληνικών διπλωματικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός ισχυρισμός τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- τα δύο άτομα δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να φωτογραφήσουν τον κ. Παππά που διέμενε στο ξενοδοχείο.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δημοσιογράφος του Alpha είπε, ενώπιον εκπροσώπου των αμερικανικών αρχών, ότι υπέγραψε για την απόδειξη με το όνομα του κ. Χριστοφορίδη, χωρίς όμως ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει αυτό.
Μετά τη γνωστοποίηση των συμβάντων έγινε αντιληπτό και από τους άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού ότι τα ίδια άτομα με την ίδια μεταμφίεση ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τις κινήσεις τους και τις κατέγραφαν με την φωτογραφική μηχανή τους.
Ως αυτή την ώρα είναι άγνωστο γιατί οι δύο δημοσιογράφοι υποδύθηκαν αυτούς τους ρόλους επιλέγοντας μάλιστα να χρεώσουν την επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία. Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, οι Αμερικανοί τους άφησαν ελεύθερους. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ξεκινά επίσημη ανακριτική διαδικασία, γιατί οι κάμερες παρακολούθησης στο ξενοδοχείο, αποδεικνύουν ότι παρακολουθούσαν την Ασφάλεια του πρωθυπουργού. 
Το πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι ως τώρα φειδωλό σε εκτιμήσεις πόσο μάλλον σε διαρροές. Στο Μέγαρο Μαξίμου όμως, όπου η είδηση δημιούργησε σοκ, θεωρούν πως το περιστατικό δεν είναι άσχετο με τις εξελίξεις που αφορούν τις τηλεοπτικές άδειες. "Ίσως τις επόμενες μέρες, βλέπαμε ρεπορτάζ στα δύο κανάλια για το πόσο πολύ κόστισε η αποστολή του πρωθυπουργού, μετά από καταναλώσεις που θα έκαναν οι δύο πλαστογράφοι" ήταν το μοναδικό σχόλιο.
Πηγη: pancreta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: