Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

5 σημάδια που δείχνουν ότι η ζωή σας χρειάζεται ριζική αλλαγή

Μερικές φορές απαιτούνται χρόνια για να συνειδητοποιήσει κάνεις ότι δεν είναι ευτυχισμένος.
Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να διανύσουν ολόκληρη τη ζωή τους, χωρίς να αντιληφθούν ότι μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους αυτή η τοξικότητα μπορεί να μας επηρεάσει – δουλειά, φιλίες, σχέσεις είναι τρεις από τους πιο κοινούς τομείς- μόλις όμως αυτός ο δυστυχισμένος άνθρωπος συνειδητοποιήσει την κατάσταση του και αναγνωρίσει τις δυνατότητές του, ανοίγεται ο δρόμος για ένα εκπληκτικό νέο ξεκίνημα.

Ακολουθούν 5 προειδοποιητικά σημάδια που υποδηλώνουν ότι η ζωή σας χρειάζεται ριζική αλλαγή.

1. Νιώθετε Διαρκώς Κουρασμένοι και σας Λείπει το Κίνητρο
Πολύ συχνά αποδεχόμαστε την «αναπόφευκτη» ρουτίνα και αλλοτρίωση, όπου κάθε μέρα που περνά μοιάζει βαρετή και ανούσια. Πολλοί άνθρωποι έχουν συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση και η ιδέα της αλλαγής τους φαίνεται αδιανόητη. Ακόμα και άτομα τα οποία βρίσκονται σε υψηλές θέσεις και έχουν δουλειές που τους καλύπτουν και τους γεμίζουν μπορεί να αισθανθούν έτσι σε κάποια περίοδο της ζωής τους, είναι πιο κοινό από ότι φαντάζεστε.
Η διαδικασία της αποδοχής και της αναγνώρισης ότι έχετε βαρεθεί τη ρουτίνα είναι ένα βήμα αλλά η πραγματική λύση στο πρόβλημα είναι να βρείτε αυτό που θέλετε να κάνετε και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Η ζωή είναι η δική σας ιστορία και μόνο εσείς μπορείτε να τη γράψετε. Οπότε, αν είστε δυσαρεστημένοι με αυτό που κάνετε – γιατί να μην κάνετε το μεγάλο βήμα και παίρνοντας τον έλεγχο της;
2. Νιώθετε Εγκλωβισμένοι
Συχνά αυτό είναι που παρεμποδίζει τους ανθρώπους να περάσουν στο επόμενο στάδιο. Μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε περάσει τόσο πολύ χρόνο μέσα σε αυτόν τον κύκλο, που η ιδέα του να βγείτε έξω από αυτόν μοιάζει με απίθανο όνειρο. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό οφείλεται σε κοινωνικά πρότυπα. Υπάρχει η πεποίθηση ότι πρέπει να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο μοτίβο ζωής (πανεπιστήμιο, καριέρα, οικογένεια, σύνταξη) και ότι αν πάρετε έναν διαφορετικό δρόμο θα θεωρηθείτε περίεργοι από τους υπόλοιπους.
Όμως, το τι θα πιστέψουν οι άλλοι για εσάς είναι δικό τους θέμα και αυτοί που θα αντιδράσουν στην επιθυμίας σας να ελευθερωθείτε είναι τοξικοί για την ευτυχία σας. Πολλοί άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι όταν ξεκινούν να κάνουν μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, που μειώνουν την αλληλεπίδραση τους με αρνητικές καταστάσεις και τους παρέχουν θετική ενέργεια που τους κινητοποιεί. Η ζωή θα έπρεπε να είναι γεμάτη ενδιαφέρον, όχι μια μονότονη ευθεία.

3. Άγχος
Δεν είναι τυχαίο πως όλο και περισσότεροι αναφέρουν στο γιατρό τους πως αισθάνονται να τους κυριεύει το άγχος. Η δυστυχία σε έναν τρόπο ζωής τρέφει μια επίμονη και εξαιρετικά τοξική μορφή αμφιβολίας για το άτομο καθώς και έλλειψη αυτοεκτίμησης που εκδηλώνεται συνήθως με το άγχος. Πολύ συχνά αποδίδουμε το άγχος μας στην κατάθλιψη, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι ότι δεν ζείτε τη ζωής σας όπως θα θέλατε.
Το άγχος μπορεί να γίνει μια σοβαρή κατάσταση, η οποία θα υποχωρήσει μόνο αν αντιμετωπίσετε τα αίτια. Σε πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι νιώθουν άγχος όταν κάνουν αλλαγές στη ζωή τους επειδή ζουν μια διαφορετική κατάσταση από αυτήν που έχουν συνηθίσει και αυτή η «κακιά φωνή» στο πίσω μέρος του μυαλού τους, τους λέει πως είναι καταδικασμένοι στην αποτυχία. Αυτή η «κακιά φωνή» μπορεί να ελεγχθεί από κάποιον όταν μάθει πως να ελέγχει τον εαυτό του ψυχικά και σωματικά. Κάποιοι μπορούν να το καταφέρουν τρέχοντας σε μαραθώνα ενώ άλλους μπορεί να τους βοηθήσει ο διαλογισμός. Συνήθως το καλύτερο είναι να συνδυάζεις την άσκηση με διαλογισμό και οτιδήποτε μη τοξικό σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.
4. Επίμονη Ανασφάλεια
Η ρίζα της ανασφάλεια συνήθως κρύβεται στο ότι δεν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Οι συναισθηματικές μας ανάγκες και επιθυμίες αλλάζουν συνεχώς και για παράδειγμα είναι εύκολο να εγκλωβιστούμε σε μια σχέση που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα συναισθήματα και τις ανάγκες μας καθώς αλλάζουν.
Ακολουθώντας το ρεύμα ή αγνοώντας αυτά που πραγματικά επιθυμούμε απορρίπτουμε τον εαυτό μας και μειώνουμε την αυτοεκτίμησή μας. Στην πορεία αυτό θα προκαλέσει ανασφάλεια, γιατί ουσιαστικά πιέζουμε τον εαυτό μας να παίξει έναν ρόλο που δεν του ταιριάζει και δεν αντιπροσωπεύει τον πραγματικό μας εαυτό. Η ανασφάλεια μπορεί να ξεπεραστεί, αν είμαστε ειλικρινείς και επίμονοι σε αυτά που θέλουμε από τη ζωή και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρώτο βήμα στην πορεία της υλοποίησης αυτών των φιλοδοξιών.

5. Έχετε αυτή τη περίεργη αίσθηση στο στομάχι σας
Πόσες φορές έχετε νιώσει βαθιά μέσα σας ότι κάτι δεν είναι σωστό; Πόσες φορές έχετε ενεργήσει με βάση το ένστικτο σας ακόμα και αν αυτό είναι αντίθετο με τις υποκειμενικές ορθολογικές αναλύσεις της κατάστασης; Οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι το κάνουν σπάνια.
Αν έχετε ένα προαίσθημα για κάτι ή αν κάτι σας κάνει να αισθάνεστε αρνητικά, μην το παραβλέψετε. Προσπαθήστε να αξιολογήσετε την κατάσταση και να ανακαλύψετε ακριβώς που έγκειτε το πρόβλημα. Πάρτε τον χρόνο σας, σκεφτείτε πράγματα για τον εαυτό σας και για τον κόσμο γύρω σας μέχρι να καταλήξετε σε αυτά που σας κάνουν να αισθάνεστε χαρούμενοι. Κάντε μια λίστα αν χρειαστεί, είναι ένα χρήσιμο σημείο αναφοράς έτσι ώστε όταν αρχίσετε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας μπορείτε να παρατηρείτε την πρόοδο που έχετε κάνει.
Ξεκινήστε σιγά-σιγά και συνηθίστε το συναίσθημα του να κάνετε βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σας. Θα λάβετε ικανοποίηση από τη διαδικασία των μικρών ευχάριστων αλλαγών και θα σας εκπλήξει το πόσο όμορφα θα νιώσετε με κάθε αλλαγή που θα γίνεται.
Ακούστε τον εαυτό σας και εκτιμήστε αυτά που σας λέει. Αυτή η φωνή της θετικής αλλαγής κρύβεται μέσα μας.
Πηγή: hippieteepee.gr via viralnovelty.net
Photo artist: Dumas

Δεν υπάρχουν σχόλια: